Cum ti se pare ideea machiajului virtual?

Pin It
Cum ti se pare ideea machiajului virtual?

Imaginile generate de computer sunt apanajul filmelor de actiune sau fantezie, dar o echipa (un expert in projection mapping, un inginer si un make-up artist) din Japonia a combinat tehnologia moderna cu arta make-up-ului. Rezultatul este un proiector cu recunoastere faciala in timp real si se numeste Omote.

Daca modelul isi modifica pozitia capului, machiajul virtual ramane la locul lui, la o rezolutie foarte buna. Proiectarea make-up-ului pe modele in timpul prezentarilor de moda poate fi o noua gaselnita adoptata de lumea modei. 

Make-up artistii ar putea folosi o asemenea tehnica pentru a le arata clientilor diferite tipuri de machiaj. Sau se poate ajunge chiar si la printarea make-up-ului.

De fapt, o studenta la Harvard ar putea transforma in realitate aceasta ultima optiune. Ideea nu functioneaza dupa principiul dezlipeste si aplica, asa cum se poate cu lacul de unghii. Inventia lui Grace Choi este o imprimanta 3D, Mink, care iti va da posibilitatea sa iti alegi ce culori doresti si sa printezi o paleta de farduri de pleope, ruj sau blush.

Functionarea nu este diferita de cea a unei imprimante normale doar ca in loc de documente si fotografii, printeaza make-up utilizabil. Pigmentii folositi de imprimanta sunt exact aceeiasi folositi in produsele de pe rafturile magazinelor cu cosmetice. 

Studenta isi doreste sa schimbe ceva in industria frumusetii, in obiceiul femeilor de achizitionare a make-up-ului si in modul in care acestea se raporteaza la frumusete.

Tanara crede ca femeile ar trebui sa aiba controlul asupra frumusetii proprii si nu corporatiile care, de multe ori dau nastere unor produse scumpe care folosesc, de fapt, pigmenti ieftini care se gasesc si in mancare. Daca ideea lui Grace se va concretiza la sfarsitul acestui an, pentru noaptea de revelion ne vom putea imprima in propriile case, machiajul. Pretul de pornire pentru imprimanta va fi in jurul a 300$, dar pe masura ce popularitatea acesteia va creste, Grace ne asigura ca pretul acesteia va scadea si va fi accesibil.

Pin It

Etichete:

Comenteaza articolul

Articole similare

Descopera alte materiale care au legatura cu subiectul acestui articol.

Cele mai citite
Estetica Premium by Andreea Berecleanu on Facebook EsteticaPREMIUM pe
Facebook
Follow US on Google+ EsteticaPREMIUM pe
Google+
Follow Estetica Premium on Pinterest EsteticaPREMIUM pe
Pinterest
Follow EsteticaPremium on Youtube EsteticaPREMIUM pe
Youtube