Ce sunt Cremele BB, CC si DD, si pentru ce sunt bune?

Pin It
Ce sunt Cremele BB, CC si DD, si pentru ce sunt bune?

In ultima vreme, pare ca noile produse de ingrijire a pielii au ajuns sa aiba denumiri din ce in ce mai scurte, precum limbajul care este folosit pe retelele de socializare. BB, CC, si mai nou DD Cream sunt denumirile celor mai populare produse de ingrijire, in Coreea, dar care isi fac loc, incet, incet, si in trusa de machiaj a romancelor.

Nu ca ar fi o problema cu aceste nume, insa dilema mare este ce inseamna si pentru ce sunt bune?

Cremele BB – prescurtare pentru “beauty balm” sau “blemish balm”, adica balsam de mascare a imprefectiunilor. Acest tip de produs este extrem de iubit in toata lumea, pentru ca este cea mai buna varianta de hidratare a tenului care contine si pigment de culoare, este plin de beneficii si are si factor de protectie solara. Cremele BB inmoaie pielea, au ingrediente anti-aging, uniformizeaza nuanta tenului, hidrateaza, protejeaza impotriva soarelui si au un component care reflecta lumina, oferindu-i pielii un aspect fresh si luminos.
Cu toate ca au factor de protectie solara, nu trebuie sa-l aplicam asa cum facem cu crema noastra obisnuita cu FPS. Un strat subtire este suficient. Cremele BB pot fi folosite ca primer, crema hidratanta sau fond de ten. Asadar, este perfect pentru tenurile tinere, fara probleme majore, care au nevoie doar de un strop de culoare.

Cremele CC – imbogatite cu vitaminele C si E, aceste creme corectoare sunt asemanatoare BB-urilor, dar cu o textura mai usoara, principalul lor scop fiind cel de a corecta culoarea tenului. Cremele CC sunt recomandate in mod special persoanelor cu ten predispus la acnee, cu piele terna, pete hiperpigmentare sau roseata permanenta.

Cremele DD – acestea sunt cele mai nou aparute produse cu nume format din repetarea aceleiasi litere, si inseamna “dynamic do-all”, adica acestea combina puterea cremelor BB si CC, insa scopul principal este anti-aging-ul. Asadar, diminueaza ridurile si liniile fine, echilibreaza nuanta tenului si protejeaza zonele cele mai sensibile ale tenului.
Rezultatele se vor vedea, daca vor fi folosite in mod constant, deci trebuie introduse in rutina zilnica de ingrijire a pielii.

Pin It

Comenteaza articolul

Articole similare

Descopera alte materiale care au legatura cu subiectul acestui articol.

Cele mai citite
Estetica Premium by Andreea Berecleanu on Facebook EsteticaPREMIUM pe
Facebook
Follow US on Google+ EsteticaPREMIUM pe
Google+
Follow Estetica Premium on Pinterest EsteticaPREMIUM pe
Pinterest
Follow EsteticaPremium on Youtube EsteticaPREMIUM pe
Youtube