Ce este Retinolul si cum poate pielea noastra sa beneficieze din plin de efectele sale

Pin It
Ce este Retinolul si cum poate pielea noastra sa beneficieze din plin de efectele sale

Nu cred ca exista eticheta a vreunei creme anti-aging care sa nu aiba trecut ca ingredient principal “retinolul”. Nu stim cat adevar spun acestea, insa un lucru este clar, retinolul si-a pastrat de-a lungul anilor reputatia de ingredient minune, cu efect anti-aging pentru pielea noastra. Dar haideti sa vedem ce este de fapt retinolul si cum putem beneficia din plin de toate efectele sale pozitive.

Retinolul este un ingredient derivat din vitamina A, elementul cheie care iti transforma pielea vazand cu ochii: diminueaza ridurile si liniile fine, reduce petele hiperpigmentare, reface suprafata pielii etc.

Un produs care contine retinol poate fi sub forma de serum, crema sau solutie tratament. Este important ca atunci cand cumparam un astfel de produs sa avem grija ca ambalajul sa fie opac, pentru a nu fi expus la lumina si aer.

Retinolul este un ingredient care trebuie aplicat noaptea, inainte de culcare, insa exista produse cosmetice care spun ca pot fi folosite si in timpul zilei. Cu toate acestea, specialistii nu sunt de acord cu aplicarea lui in timpul zilei, pentru ca retinolul isi pierde efectul in lumina soarelui, iar aplicarea unei creme cu factor de protectie este vitala.

In vreme ce atunci cand aplicam retinolul in jurul ochilor, ridurile se minimizeza, iar atunci cand il aplicam si pe restul corpului, vom ajuta la rezolvarea petelor hiperpigmentare si urmelor lasate de soare. De asemenea, este bine sa folosim produse care combina retinolul cu diferite alte ingrediente active, precum celule stem sau alti antioxidanti, astfel se vor reduce iritatiile si inflamatiile.

Si daca tot am pomenit de iritatii si inflamatii, acestea sunt aspectele neplacute pe care le are retinolul si diversele produse pe baza de retinoizi. Specialistii spun ca este in curs de dezvoltare o alternativa pe baza de plante tropicale, din diverse surse, care au aceleasi proprietati precum retinoizii, insa fara efectele neplacute. Un nou trend in ceea ce priveste retinolul este incapsularea acestuia, astfel ca acesta nu va lua contact cu lumina, oxigenul si alti factori care i-ar putea diminua efectele. Acesta consta in inchiderea moleculelor din retinol in interiorul unei sfere microscopice. Rezultatul consta in concentrarea ingredientelor active si patrunderea acestora in straturile profunde ale pielii.

Pin It

Comenteaza articolul

Articole similare

Descopera alte materiale care au legatura cu subiectul acestui articol.

Cele mai citite
Estetica Premium by Andreea Berecleanu on Facebook EsteticaPREMIUM pe
Facebook
Follow US on Google+ EsteticaPREMIUM pe
Google+
Follow Estetica Premium on Pinterest EsteticaPREMIUM pe
Pinterest
Follow EsteticaPremium on Youtube EsteticaPREMIUM pe
Youtube
web tasarım vds vds sunucu mersin gergi tavan
web tasarım vds vds sunucu mersin gergi tavan