5 Trucuri de machiaj pentru ingustarea fetei

Pin It
5 Trucuri de machiaj pentru ingustarea fetei

Se spune ca forma ideala a fetei este cea ovala. Persoanele care se bucura de o astfel de forma a chipului isi pot aranja parul in mai toate felurie, se pot machia lejer, fara sa fie nevoite sa apeleze la metode speciale pentru ingustarea trasaturilor. Dar, cum nu toti ne putem lauda cu acest lucru, stilistii ne recomanda anumite trucruri care ne pot masca rotnujimile evidente sau colturile proeminente.

1. Sprancenele groase creeaza iluzia unei fete inguste, pentru ca acopera din spatiile libere. Daca mama natura nu te-a inzestrat cu niste sprancene stufoase, din care sa poti sa-ti faci tu forma dorita, apeleaza la creioanele sau la fardurile de sprancene, pentru a umple golurile si pentru alungi firele de par.
2. Fa-ti cararea intr-o parte, adaugand volum si cateva bucle lejere (parul intins face ca fata sa arate mai mica si mai lata). De asemenea, cere-i stilistului tau sa te tunda in scari cu unghiuri ascutite, bine definite.
3. Opteaza pentru machiajul cat-eye. Daca iti conturezi pleoapa superioara, lungind un pic dunga trasata spre colturile exterioare si daca adaugi si putin fard de pleoape care sa creeze un efect de umbra, jumatate din fata ta va arata mai ingusta. Va fi precum o iluzie optica, ochii vor fi mai proeminenti si vor distratrage atentia de la jumatatea inferioara a fetei.
4. Contureaza-ti fata, fara sa folosesti pudra bronzanta. Aceasta adauga prea multa “caldura” tenului. Foloseste, in schimb, pudre in nuante neutre de bej-maroniu cu subtonuri reci, gri. Ideea conturarii este sa umbresti zonele pe care vrei sa le esotompezi, sa arate natural, fara dungi evidente. Incepe prin adaugarea pudrei de-a lungul liniei parului, cu o pensula de sulptat, luminand centrul fetei, apoi mergi spre tample, de la arcadele sprancenelor, spre linia parului, pe fiecare parte. Pentru pometi, incepe de la tragusul urechii, spre colturile buzelor. In final, accentueaza-ti linia maxilarului prin conturarea si estomparea pudrei sub barbie.
5. Ilumineaza centrul fetei pentru un efect de alungire. Ilumineaza zona dintre sprancene si de deasupra acesteia, centrul nasului si arcul lui Cupidon. Ochiul se va concentra pe punctele acestea, fiind distras de la zonele mai late ale fetei. 

Pentru un machiaj complet, noi iti recomandam sa alegi si un ruj rosu potrivit nuantei tale de piele!

 

Pin It

Comenteaza articolul

Articole similare

Descopera alte materiale care au legatura cu subiectul acestui articol.

Cele mai citite
Estetica Premium by Andreea Berecleanu on Facebook EsteticaPREMIUM pe
Facebook
Follow US on Google+ EsteticaPREMIUM pe
Google+
Follow Estetica Premium on Pinterest EsteticaPREMIUM pe
Pinterest
Follow EsteticaPremium on Youtube EsteticaPREMIUM pe
Youtube