O piele frumoasa la orice varsta cu tratamentele cosmetice traditionale romanesti

Pin It
O piele frumoasa la orice varsta cu tratamentele cosmetice traditionale romanesti

Canoanele frumusetii se schimba intr-un ritm extrem de alert, insa exista lucruri care rezista peste timp, asemeni unor obiecte de arta pretioase. Astazi, in incercarea de a recupera decalajul fata de multitudinea de terapii si produse cosmetice de import, centrele de frumusete care practica cosmetica romaneasca cu traditie urmeaza reteta succesului si pornesc in goana dupa vizibilitate dar fara a face rabat de la calitate.

Cei care nu au cunoscut cosmetica din vremea comunista pentru care cosmeticienele, de obicei foste asistente, se pregateau 2 sau chiar 3 ani cu examene la anatomie si chimie, s-ar putea sa se multumeasca si cu un tratament scump si pe repede-inainte. Diferenta se simte abia atunci cand intelegi cata stiinta e in spatele unui tratament traditional.

Neli Pfeiffer, fondator al unui centru de frumusete din Bucuresti si cosmeticiana cu experienta, ne spune ferm: „Eu, cand am pus mana pe tine, pe fata ta, stiu exact ce miscari sa fac ca sa ti se potriveasca si sa-ti fie bine“. Iar asta se simte de la primul tratament. Iar la expertiza cosmeticienelor adevarate au contribuit si niste factori-cheie. Frumoasele Bucurestiului de altadata, femei intelectuale, de cultura, sotii de senatori si diplomati au contibuit la formarea unei culturi a ingrijirii si a stimei fata de propria persoana: „Si de la aceste doamne adevarate am invatat extraordinar de multe lucruri. Ele m-au invatat sa-mi planific clientela la inceputul anului pentru toate lunile anului, mai putin perioada de concediu“, adauga Neli Pfeiffer.

Cumparand la intamplare sau doar fermecati de marketing si de mireasma unei creme, riscam sa nu fim compatibili cu nevoile tenului nostru, a varstei lui si a expunerii lui la factorii de mediu. Nu de multe ori, se produce un dezechilibru: acnee, piele deosebit de uscata, piele imbatranita.

Neli Pfeiffer, cu un ten catifelat si fara urma de riduri, ne-a impartasit secretul ei: „Echilibrul il gasim in produsele stupului cu care eu ma joc de peste 30 de ani. Tratamentul nostru specific este tratamentul apicol care pare un tratament banal, tratamentul cosmetic clasic in care produsele folosite sunt produsele stupului, produsele brute, produsele noastre romanesti. La vremea respectiva am incercat si alte trenduri, branduri, produse cosmetice, dar m-am intors tot la astea pentru ca sunt foarte aproape de natura noastra, de natura mama. Albina e un fel de sora a noastra. Aceasta idee de anti-aging, toate produsele stupului merg pe ideea de anti-imbatranire, prin continutul lor. Femeile care au venit ani de-a randul spuneam ca au imbatranit frumos si reteaua lor de riduri este mult mai saraca decat a celorlalte femei care nu au venit“.

Doamna Ella este una dintre clientele fidele ale tratamentelor apicole cu traditie in Romania. Si a fost incantata sa ne spuna care este experienta ei cu tratamentele traditionale romanesti: „Din 1982 vin la Neli. Eu aveam 32 de ani, ma simt extraordinar cu tratamentele ei si m-am simtit intotdeauna extraordinar si ma simt cumva implinita.

Chiar daca erau acei ani ai comunismului, femeile care doreau sa se ingrijeasca si la chip si la corp si la spirit, puteau sa o faca. Marele avantaj este ca Neli face tratamente personalizate, in functie de varsta, in functie de sex, in functie de anotimp. Sigur ca intr-un fel arata tenul meu la 32 de ani si altfel arata acum, ea stie foarte bine. Combina produse apicole cu produse realizate din plante si flori, cu tot felul de emulsii, cu tehnicile moderne pe care le foloseste acum. Ea a devenit o doua natura si daca ar trece o luna fara sa vin la ea, nu stiu… nu m-as simti bine“.

Dincolo de chimia cosmetician-client e vorba de chimia si stiinta pe care o are un cosmetician cu asemenea experienta care recunoaste ca este un mare privilegiu si responsabilitate sa-ti fie dat sa ai grija de chipul unui om.

Pin It

Comenteaza articolul

Articole similare

Descopera alte materiale care au legatura cu subiectul acestui articol.

Cele mai citite
Estetica Premium by Andreea Berecleanu on Facebook EsteticaPREMIUM pe
Facebook
Follow US on Google+ EsteticaPREMIUM pe
Google+
Follow Estetica Premium on Pinterest EsteticaPREMIUM pe
Pinterest
Follow EsteticaPremium on Youtube EsteticaPREMIUM pe
Youtube