Tehnologia IPL te poate scapa de grija epilatului

Pin It
Tehnologia IPL te poate scapa de grija epilatului

Ceara - eficienta, dar si durerea e pe masura! Iar relatia cu lama este ca un amantlac inainte de o petrecere - e buna pe moment dar mai apoi nu mai scapam de firele crescute sub piele! Dar tehnologia cu lumina intens pulsata (IPL) ne poate scapa de grijile acestea! De aceea, in emisiunea de astazi, Olivia Dutu (blogger de beauty la www.papusaruseasca.ro) ne-a impartasit din experienta sa cu epilatul, iar dermatologul Ana Faca ne-a explicat de ce este perfect sigur sa folosim IPL-ul acasa.

Siguranta folosirii tehnologiei IPL in propria locuinta:

Tehnologia a facut cel mai gentil gest pentru ca noi sa putem primi cu bucurie sezonul cald in vietile noastre si in fluxul de poze cu tinute dezgolite cu care ne vom lauda peste ani. A transpus stiinta dintr-un salon profesional intr-un produs pe care putem sa-l folosim in baia noastra de acasa. Dar cat de sigur este?

„Puteti folosi sistemul in deplina siguranta, in confortul propriei locuinte. Este comod, usor de folosit si complet nedureros. Nu trebuie sa folositi ochelari de protectie sau diverse geluri”, ne linisteste dr. Ana Faca. 

Ce se intampla cu firul de par?

Lumina intens pulsata la radacina firului de par face ca acesta sa cada in mod natural si sa se regenereze mult mai greu.

„Lumina este absorbita de catre melanina (pigmentul) din par, fiind apoi transformata in energie luminoasa. Apoi, aceasta energie luminoasa ajunge in radacina firului de par, stimuland foliculul firului de par sa intre in faza latenta“.

Pasii de urmat in epilarea cu IPL

Prin intermediul tehnologiei IPL se aplica impulsuri delicate de lumina, care ajung la radacina firului de par, inhibandu-i cresterea. Astfel, poti obtine o piele mai neteda, pentru timp indelungat, prin doar 3 pasi simpli:

1. Inainte de utilizare trebuie sa indepartam parul cu ajutorul lamei de ras. In acest mod, energia produsa de pulsatiile de lumina este canalizata in cel mai eficient mod asupra foliculilor de par.

2. Apoi, setam intensitatea luminii in functie de tipul de piele si de culoarea parului de pe corp. Indiferent ca suntem blonde, satene sau brunete, tehnologia IPL este eficienta. In schimb, daca avem parul roscat, blond deschis, alb sau grizonat, ne putem lua adio de la aceasta solutie comoda. Tratamentele pe baza de lumina nu sunt adecvate nici pentru pielea foarte inchisa la culoare.

3. Nu ne mai ramane decat sa aplicam pulsatiile de lumina asupra pielii, atente sa nu trecem de doua ori prin acelasi loc. Lampa incorporata indica prin culoarea verde momentul in care putem declansa. 15-20 de minute dureaza epilatul bratelor, asa cum ne spune din experienta ei de un an de utilizare, bloggerul Olivia Dutu. 

Aparatul se foloseste la fel de usor pe picioare, zona axilara, inghinala, abdomen si fata.

Aparatul reprezinta o investitie buna: are un numar foarte mare de pulsatii luminoase, iar asta inseamna ca macar 5 ani de la achizitionare, va puteti baza pe el oricand, in functie de ritmul de crestere al parului. 

Ce trebuie sa stii de la medicul dermatolog?

Pentru a avea picioare fine pe parcursul verii, putem incepe tratamentul din iarna sau primavara. Daca vrem sa continuam tratamentul si vara, sunt cateva aspecte de care trebuie sa tinem cont:

• inceperea tratamentul se face dupa cel putin 48 de ore de la ultima expunere la soare;

• inainte de a merge la plaja, trebuie sa asteptati minim 24 de ore dupa tratament;

• trebuie folosita o crema cu protectie solara 30+, iar zonele tratate trebuie ferite de soare.

Pin It

Comenteaza articolul

Articole similare

Descopera alte materiale care au legatura cu subiectul acestui articol.

Cele mai citite
Estetica Premium by Andreea Berecleanu on Facebook EsteticaPREMIUM pe
Facebook
Follow US on Google+ EsteticaPREMIUM pe
Google+
Follow Estetica Premium on Pinterest EsteticaPREMIUM pe
Pinterest
Follow EsteticaPremium on Youtube EsteticaPREMIUM pe
Youtube
web tasarım vds vds sunucu mersin gergi tavan
web tasarım vds vds sunucu mersin gergi tavan