Rezultate naturale dupa transplantul de par, in Romania!

Pin It
Rezultate naturale dupa transplantul de par, in Romania!

Pierderea parului este o reactie a organismului cu mari consecinte la nivel psihologic. Dar medicina a evoluat pana in punctul in care transplantul de par este o interventie fara cicatrici, dureri sau sangerari dar, mai ales, cu rezultate foarte naturale. Dr. Felix Popescu, este renumit pentru faptul ca a adus in Romania tehnica DHI, cea mai putin invaziva dintre toate tehnicile de implant existente. Se poate observa eficienta acesteia la - Andrei Duban, Razvan Ciobanu, Dinu Maxer sau Cornel Pasat. 

Exista intre 100.000 si 150.000 de foliculi de par pe scalp, iar 90% dintre aceste fire sunt intr-un proces de crestere, 10% dintre fire se afla intr-o faza de odihna, iar 1 procent cade in fiecare zi. Ce ne va spune hairstylist-ul atunci cand ii povestim ca pierdem mai mult de 100 de fire pe zi?

„In primul si primul rand, cand exista semne ale calvitiei, e bine sa consulti un specialist. Pentru ca trebuie sa iti faci foarte atent niste analize ale scalpului si ale radacinii firului de par“, ne impartaseste Cristi Pascu

O cadere brusca, localizata intr-o anumita zona, sau subtierea firului de par pot fi cauzate de carente. „Trebuie sa se vada care este starea vitaminei B in organism, care este starea magneziului in organism. Pentru ca toate acele deficiente interioare se rasfrang asupra parului si, bineinteles, te trezesti cu o cadere masiva de par si tu iti iei in continuare un sampon impotriva caderii parului dar tu ai de fapt o mare carenta de vitamine in organism“.

Atunci cand calvitia e inscrisa in ADN, exista o singura solutie!

In cazul femeilor, caderea excesiva a parului poate avea cauze hormonale iar tratamentele sunt mai complexe. In cazul barbatior insa, cand, de cele mai multe ori, e vorba de gene, exista o singura solutie:

„Singurul tratament care, pentru o zona depletata complet de fire de par poate face minuni, este transplantul de par“, ne explica dr. Felix Popescu. 

Ce fel de pacienti exista si cat dureaza interventia?

Metodele de inlocuire sau de transplant al parului depind de zona in care parul cade sau se subtiaza si de aspectul final dorit Dr. Felix Popescu ne lamureste: „Sunt doua tipuri de pacienti: unii care vin pentru varianta lux - lipsesc 2 cm din laterale, vreau sa arat perfect, ca la 18 ani si mai exista varianta Basescu care trebuie luat de la 0 si facut ceva. Daca avem o zona donatoare mica, atat putem extrage si probabil ca in 8 ore se poate rezolva situatia lui, dar cu un numar destul de mic de fire implantate“.

Daca pacientul are resurse mai bogate, interventia se poate face pe parcursul a trei zile. Este o interventie foarte migaloasa, dar manualitatea ei presupune si o rata de succes de 95%.

Cum a fost experienta transplantului de par in cazul actorului Andrei Duban?

John Travolta, Matthew McConaughey, Tom Hanks, Nicolas Cage s-au bucurat de cele mai armonioase rezultate pentru ca au inteles ca redobandirea increderii in masculinitatea lor este foarte importanta pentru cariera de actor. La fel a simtit si Andrei Duban:

„Femeile s-ar opera din cap pana in picioare. La barbati e mai greu. Si atunci e foarte importanta relatia dintre doctor si pacient. Nu a durut absolut deloc, pentru ca iti face o anestezie a scalpului, dupa care iti ia dintr-o parte niste fire de par pe care ti le implanteaza in locul unde a fost defrisat de catre natura“.

Care este secretul unui rezultat final natural?

Aspectul ingrijit este dat si de naturaletea rezultatului. Asociem masculinitatea cu un look obtinut fara efort, dar cand un implant de par nu este facut ca la carte, se distruge acest mit. Observam schimbarea cu aceeasi usurinta cu care remarcam ca o femeie a exagerat cu implanturile mamare sau cu marimea buzelor.

„In momentul in care pui, in care infigi acele radacini (ale tale, bulbii aceia), nu poti sa-i pui pe rand, asa, ca dupa aia ai avea o matura. Parul nostru mai are vartejuri, mai are unghiuri si le pune in unghiul respectiv“.

Cand se pot observa primele rezultate?

„Odata implantat, deci la interval de cateva ore dupa extractie, firul de par, in continuare, creste! Toata lumea crede ca atunci cand am scos firele de par, le-am pus in solutie hipotermosol, gata, ele au încetat din crestere. Nu! Din contra: ele cresc si incepe un efect de crestere mai rapida a firului de par (si un pic mai groasa). 

Normal, la 7 zile dupa un transplant de par ar trebui sa se vada firele crescute, foarte frumos (cele care s-au prins si, in general, trebuie sa se prinda majoritatea) astfel incat sa realizam exact ce am facut prin mutarea firelor de par in zonele respective, explica dr. Felix Popescu. 

De ce cad firele implantate dupa 2-3 saptamani?

La o saptamana dupa implant se poate observa aspectul general al firelor care s-au prins. Apoi vor cadea. Fiti fara griji, e o functie naturala de resetare a functiilor firului de par.

„Dupa circa 2-3 saptamani de la implantarea firelor de par, incepe o resetare a funcÈ›iei firului de par. Bulbul care este implantat sub piele scapa de povara firului de par pentru ca trece printr-o perioada de stres.

Si atunci, nestiind ce s-a intamplat, considera ca este cel mai corect sa dea drumul firului de par si sa astepte un raspuns din partea organismului pentru a porni urmatorul fir de par. Aceasta perioada de shading (caderea firului de par pana la cresterea urmatorului fir de par) variaza de la 3 luni pana la 8 luni, chiar si un an. Daca asteptam 1 an de zile, vom vedea rezultate mult mai bune“.

Cat costa interventia?

Este destul de greu de cuantificat valoarea unei interventii. Pentru a veni in ajutorul persoanelor cu buget fix, se plateste 1 euro pentru firul implantat. Dar mai este si „varianta de sesiune: avem o zi intreaga, 8 ore la dispozitie, extragem cat putem si va costa o anumita suma. Pentru 4.500-5.000 de fire de par, platesti o suma de 2.500 - 3.000 de euro si e ok“.

Pin It

Comenteaza articolul

Articole similare

Descopera alte materiale care au legatura cu subiectul acestui articol.

Cele mai citite
Estetica Premium by Andreea Berecleanu on Facebook EsteticaPREMIUM pe
Facebook
Follow US on Google+ EsteticaPREMIUM pe
Google+
Follow Estetica Premium on Pinterest EsteticaPREMIUM pe
Pinterest
Follow EsteticaPremium on Youtube EsteticaPREMIUM pe
Youtube