Cum putem scapa de grasimea in exces fara chirurgie?

Pin It
Cum putem scapa de grasimea in exces fara chirurgie?

Chiar daca facem toate demersurile cosmetice pentru ca ridurile sa stea departe de fata si de pielea noastra, semnele imbatranirii vin, de fapt, de unde ne asteptam mai putin! Barbia dubla timpurie, spre exemplu, comunica celor din jur ca nu mancam echilibrat, nu facem sport - pe scurt - ca nu avem grija de noi. Cu toate acestea, gusa poate fi semn al mostenirii genetice sau, pur si simplu, al imbatranirii.

Specialistii spun ca daca lasam trecerea anilor sa-si faca de cap, doar bisturiul ne mai poate ajuta, dar daca incepem sa tratam din timp, putem sa ne remodelam aspectul. Haideti, asadar, sa aflam cum putem scapa de grasimea in exces fara chirurgie.

1. Gusa

Oricine are grija ca atunci cand este fotografiat sa-si ajusteze pozitia sau sa nu rada cu gura pana la urechi pentru a nu-i iesi un exces inestestic de piele si grasime sub barbie.

Adevarul este ca multe femei si barbati deopotriva incearca prea tarziu sa resusciteze elasticitatea pielii de sub barbie cu exercitii.

Poate nu stiati, dar mestecatul gumei este cel mai la indemana exercitiu pe care il poti face pentru tonifierea muschilor fetei si a barbiei. Muschii folositi pentru mestecatul gumei sunt tot muschii care antreneaza si muschii barbiei. Pentru cei care se conformeaza ideii ca au barbie dubla nu le mai ramane ca aliat decat make-up-ul. Vestea buna este ca exista un tratament non-invaziv care poate reface conturul barbiei.

Dr. Ina Sosoaca, dermatolog, ne spune despre ce este vorba: „Daca lucram cu 1,5 - 2 cm in aceasta zona pana la articulatia mandibulara, bineinteles, se reface si conturul. Partea asta, daca o sa fie mult mai puternica si mult mai densa si compacta, tine si tesutul barbei duble“.

Principiul tratamentului e cat se poate de simplu: o combinatie de tehnologii de ultima generatie care repara stratul inferior, intermediar si superficial al pielii. Proportiile acestui mix de tratamente sunt personalizate in functie de tipul de tesut al pacientului.

„Daca are probleme cu tesutul adipos, atunci sedinta poate sa fie schimbata, in partea cu unde acustice“, adauga dr. Ina Sosoaca. Undele acustice sunt folosite ca prima etapa in refacerea conturului barbiei. Ele refac metabolismul tesutului si creeaza vase noi de sange, astfel incat celulele comunica mai bine intre ele. Eficienta este data si de faptul ca... „procedura cu unde acustice lucreaza la o profunzime de aproximativ 3 cm“.

Pe de alta parte, „Daca sunt probleme cu laxitatea pielii, lucram mai mult cu radiofrecventa“, subliniaza doctorul dermatolog. Folosirea radiofrecventei este ce-a de-a doua etapa a tratamentului si este resimtita de pacient ca un masaj cu pietre calde.

„Ce face aceasta temperatura in tesut? Se schimba structura colagenului si a elastinei, iar pielea devine mult mai densa si mult mai compacta. Daca dorim sa schimbam structura pielii in aceasta zona, trebuie sa lucram mai sus, spre zona mandibulara“, adauga doctorul. 

Cea din urma etapa presupune un masaj mai puternic dar relaxant, care imbunatateste drenajul limfatic, reda fermitatea pielii si diminueaza barbia dubla. Cat de relaxat este, ne confirma pacienta… „Deci cu asta as putea sa adorm. E bine ca e procedura de final, ca te relaxezi“.

2. Corp

Aproximativ aceeasi ordine a procedurilor este respectata si in cazul refacerii conturului corpului. Singura deosebire este ca dusmanul principal este celulita.

Indiferent de varsta, celulita ataca si se lasa potolita doar prin dieta si miscare. Insa cand nu avem timp de sport, specialistul ne asteapta in cabinetul sau. La prima sedinta se face o examinare initiala care stabileste stadiul evolutiei celulitei si planul de tratament.

Un dispozitiv este folosit pentru a indica cu precizie ce este de facut cu fiecare pacient in parte. Pacientul primeste un bon care elucideaza procesele ascunse ale organismului. Nu se incepe tratamentul fara niste fotografii de reper care sa poata demonstra, la final, eficienta acestuia. Nu ramane decat sa se inceapa tratamentul.

Dermatologul pune diagnosticul si sugereaza un plan de tratament: „Am stabilit ca avem grad de celulita II si atunci pentru aceasta pacienta avem nevoie de 6-8 sedinte de doua ori pe saptamana. Dupa aceea, pentru intretinere, se pot face 4 sedinte la interval de doua saptamani“.

E bine de stiut ca si barbatii pot beneficia de acest tratament. Ba chiar vor avea o surpriza placuta: „Avem rezultate foarte bune si la barbati, in zona burtii. Nu le place la inceput, dar intotdeauna, in cazul lor, rezultatele sunt vizibile mult mai repede si sunt impresionati“, impartaseste dr. Ina Sosoaca. 

Pin It

Comenteaza articolul

Articole similare

Descopera alte materiale care au legatura cu subiectul acestui articol.

Cele mai citite
Estetica Premium by Andreea Berecleanu on Facebook EsteticaPREMIUM pe
Facebook
Follow US on Google+ EsteticaPREMIUM pe
Google+
Follow Estetica Premium on Pinterest EsteticaPREMIUM pe
Pinterest
Follow EsteticaPremium on Youtube EsteticaPREMIUM pe
Youtube