Micsorarea stomacului si conturarea corpului, dependente una de cealalta?

Pin It

Operatia de conturare a corpului pentru inlaturarea excesului de piele ajuta, pe termen lung, la controlul greutatii pacientilor care au trecut printr-o operatie de bypass gastric, conform unui studiu publicat in jurnalul medical Plastic and Reconstructive Surgery. 

Pana de curand, operatia de conturare a corpului dupa pierderea dramatica in greutate era privita ca o interventie cosmetica pur optionala (dar si dificila - poate dura pana la 17 ore), la care se recurge pentru armonizarea noilor dimensiuni prin inlaturarea pielii flasce care da un contur inestetic corpului.

Studiul condus de Dr. Ali Modarressi si colegii sai de la Universitatea din Geneva demonstreaza ca aceasta interventie suplimentara ajuta la controlul greutatii dupa chirurgia bariatrica. Oamenii de stiinta subliniaza ca, prin eficacitatea sa, operatia de conturare a corpului in cazul pacientilor care au scazut mult in greutate ar trebui considerata reconstructiva si nu estetica. 

Operatia de conturare a corpului - control pe termen lung al greutatii dupa chirurgia bariatrica

Rezultatele studiului au scos in evidenta ca la 7 ani dupa micsorarea stomacului, pacientii care au rescurs si la operatia de conturare a corpului au pus la loc 4% din greutatea lor initiala, in vreme ce pacientii care nu au facut nimic dupa instalarea bypassului gastric, s-au ales cu 11%. Cu alte cuvinte, cei dintâi au mai luat in greutate in jur de 6 kilograme si nu 22, cum s-a intamplat in cazul pacientilor care au ramas doar cu operatia de bypass gastric. 

Conturarea corpului ar trebui sa fie considerata o etapa esentiala post-bariatrica 

Chirurgia bariatrica produce o scadere dramatica in greutate in cazul pacientilor obezi. Din pacate, insa, multi dintre acestia, in cativa ani de la chirurgia bariatrica, pun la loc o parte din kilograme iar acest lucru le readuce in viata probleme de sanatate care deriva din obezitate. Pacientii care isi asuma si operatia de conturarea a corpului dupa bypassul gastric tin departe aceste probleme prin faptul ca exista un risc mai mic al unei acumulari semnificative de grasime. 

Asadar, operatia post-bariatrica sau de conturare a corpului poate deveni o componenta importanta din intregul concept al slabirii drastice si al mentinerii unei greutati optime unui stil de viata sanatos. 

De ce este important sa iti mentii greutatea dupa operatia bariatrica?

Dr. Franc Planinsek, chirurg plastician din Ljubljana (Slovenia) are in palmares nenumarate operatii de conturare a corpului dupa chirurgia bariatrica. L-am intrebat pentru Estetica Premium care sunt aspectele de care trebuie sa tina cont pacientii care trec printr-o operatie bariatrica. 

„Pacientii ar trebui sa tina cont ca nu este suficient sa tai, cel mai important este sa inveti despre un nou stil de viata. Eu pot sa tai la nesfarsit, dar daca pacientii revin la vechile obiceiuri alimentare, grasimea se va acumula din nou. E ca in cazul liposuctiei. “

Ce se intampla cu corpul daca iei in greutate dupa operatia bariatrica?

„Pacientii se vor alege cu o cicatrice groasa si proeminenta, deasupra careia va atarna grasimea nou acumulata. Asta presupune un aspect si mai neplacut decat inainte de chirurgia bariatrica“, ne-a spus dr. Franc Planinsek.

Citeste aici mai multe despre operatia estetica dupa pierdere dramatica in greutate.

Pin It

Comenteaza articolul

Articole similare

Descopera alte materiale care au legatura cu subiectul acestui articol.

Cele mai citite
Estetica Premium by Andreea Berecleanu on Facebook EsteticaPREMIUM pe
Facebook
Follow US on Google+ EsteticaPREMIUM pe
Google+
Follow Estetica Premium on Pinterest EsteticaPREMIUM pe
Pinterest
Follow EsteticaPremium on Youtube EsteticaPREMIUM pe
Youtube