Cum difera standardele de frumusete din Europa de cele din America?

Pin It

Implanturi fesiere populare in Brazilia, sani rotunzi si mari in Las Vegas, rinoplastii subtile in Belgia. Cum influenteaza cultura modul in care femeile isi aleg procedurile de chirurgie estetica? Un chirurg plastician italian, scolit in New York si Rio de Janeiro ne-a explicat cum difera standardele de frumusete de la un continent la altul.

Prof. dr. Mario Pelle Ceravolo, seful departamentului de Chirurgie Plastica din cadrul Spitalului Mercede din Roma, chirurg plastician recunoscut international, se raporteaza la diferentele dintre scoala europeana si cea americana de chirurgie estetica.

„Diferenta consta in culturile distincte ale acestor doua continente. Asa cum stim, modelul scolii europene este mult mai conservator, in vreme ce scoala americana este mult mai indrazneata. Si acest lucru este dovedit si de standardele de calitate diferite ale celor doua continente, in mod special, daca te duci in partea de vest a Americii, in California.

Daca ar veni chirurgi esteticieni din California, in Italia, insa, nu cred ca pacientii italienii ar fi fericiti, asa cum nici pacientii californieni nu ar fi incantati, daca chirurgii italieni s-ar duce in California.

Asta pentru ca idealurile, tiparele frumusetii sunt complet diferite de la o tara la alta. In Europa, lucrurile stau, mai mult sau mai putin, la fel. Sau cel putin exista grade de comparatie, insa cand plecam din Europa catre SUA, totul se schimba.“

Pin It

Comenteaza articolul

Articole similare

Descopera alte materiale care au legatura cu subiectul acestui articol.

Cele mai citite
Estetica Premium by Andreea Berecleanu on Facebook EsteticaPREMIUM pe
Facebook
Follow US on Google+ EsteticaPREMIUM pe
Google+
Follow Estetica Premium on Pinterest EsteticaPREMIUM pe
Pinterest
Follow EsteticaPremium on Youtube EsteticaPREMIUM pe
Youtube