Desigur, putem sa ne rezumam la fierul cu care facem exercitii in sala de sport. Dar nu este singurul tip de fier de care are nevoie corpul nostru. Sistemul imunitar si celulele rosii ale sangelui sunt sustinute de fierul pe care il avem in organism. Pentru femeile cu varste cuprinse intre 19 si 50 de ani, sunt necesare 18 mg de fier zilnic, insa este destul de dificil sa ajungi la aceasta cifra. Deficitul de fier este una dintre cele mai comune tulburari nutritionale, spun specialistii, iar daca nu esti amatoare de carne rosie, este de doua ori mai greu sa atingi pragul recomandat. Unde mai pui ca vegetarienii au nevoie in jur de 32 mg de fier zilnic pentru o functionare normala.
Dar sunt insa solutii si pentru vegetarieni, si pentru cei care nu consuma carne rosie. Exista doua forme de fier: hem si non-hem. Plantele si alimentele fortificate contin fier de tipul non-hem, iar carnea de pasare, vita si fructele de mare contin atat tipul hem, cat si non-hem. Cel dintai este absorbit mult mai usor de organism. Crezi oare ca vei reusi sa atingi pragul de fier recomandat, fara sa fie necesar consumul de carne?
Iata mai jos o lista de alimente bogate in fier, pe care le poti consuma si vei avea parte de aceleasi beneficii.