Atunci cand frumusetea calca apasat

de Andreea Berecleanu

Pin It
Atunci cand frumusetea calca apasat
Audrey Hepburn

 

 

Atunci cand frumusetea calca apasat Atunci cand frumusetea calca apasat Atunci cand frumusetea calca apasat Atunci cand frumusetea calca apasat Atunci cand frumusetea calca apasat Atunci cand frumusetea calca apasat Atunci cand frumusetea calca apasat

Un cordon verde, strans ferm pe o talie de viespe, peste o rochie neagra fix cu o palma peste genunchi. Audrey Hepburn. O privire adanca aruncata peste umar de catre Claudia Cardinale, imbracata cu pantaloni scurti, camasa alba descheiata cu un nasture in plus fata de cat ar fi fost permis. O tigareta eleganta asa cum numai degetele ei prelungi o pot expune ramane imortalizata pentru eternitate ca imaginea emblematica a Gretei Garbo.

Un tablou Andy Warhol din care ne sfideaza cu un ras frivol si unic Marilyn Monroe. Conturul obraznic al sanilor Sophiei Loren de sub rochia albastra de matase. Coapsele arcuite perfect si aruncate de valuri intr-o imagine unica - Ursula Andress. Buzele pacatos de perfecte ale celei care a schimbat peste noapte milioane de satene si brunete in blonde cu o putere de seductie unica: Brigitte Bardot. Sau violetul privirii Cleopatrei cea iubitoare de diamante si barbati - Liz.

Frumusetea are repere. Stilul si increderea acestor femei raman in memoria unor generatii. Hranesc arta zilelor noastre iar artistii se agata cu disperare in cautarea muzelor. Ele nu pier, ne zambesc din toate colturile lumii si in toate limbile Pamantului. Iar ei, pictori, fotografi, esteticieni, muzicieni, creatori, oameni obisnuiti si femei de-a pururi, le sunt recunoscatori.

Asemenea cartilor bune, a operelor de arta care traverseaza timpul, a muzicii pe care o cautam neincetat sa ne linisteasca sufletul sau a naturii care daruieste inspiratie fara a cere ceva in schimb. Asemenea strigatului de bun venit al nou-nascutului care aduce parintilor bucuria primordiala. Ca mana intinsa a unui prieten intr-un moment crucial, ca impreunarea mainilor pentru rugaciune. Frumusetea imbraca forme diferite, culori ale caror nume inca nu-l stim dar vrem sa-l inventam. Avem o viata la dispozitie sa o descoperim.

Ce este frumusetea, de fapt?

Pin It

Comenteaza articolul

Articole similare

Descopera alte materiale care au legatura cu subiectul acestui articol.

Cele mai citite
Estetica Premium by Andreea Berecleanu on Facebook EsteticaPREMIUM pe
Facebook
Follow US on Google+ EsteticaPREMIUM pe
Google+
Follow Estetica Premium on Pinterest EsteticaPREMIUM pe
Pinterest
Follow EsteticaPremium on Youtube EsteticaPREMIUM pe
Youtube
web tasarım vds vds sunucu mersin gergi tavan
web tasarım vds vds sunucu mersin gergi tavan