Calendaristic vorbind, vara s-a incheiat. Judecand dupa vremea de afara, putem spune ca toamna si-a intrat in rol, iar pentru noi e un prilej numai bun sa ne facem programari pentru o gramada de tratamente de infrumusetare pe care nu le puteam face vara, pentru ca ne-am fi ales cu niste efecte secundare vizibile.
Tratamentele estetice cu lasere
- Majoritatea procedurilor estetice care implica aparatele cu laser au ca indicatii evitarea expunerii la soare, dupa tratament. Expunerea directa sau indirecta la soare poate inversa tot procedeul pe care l-ai facut si tocmai de aceea este recomandat sa-ti faci programari pentru astfel de tratamente in timpul toamnei sau iernii, pentru ca ai nevoie de vreo 3 luni de “recuperare” pana sa te poti expune la soare.
Tratamente “gloss” pentru par
- In timpul verii, parul se deterioreaza din cauza caldurii si soarelui. Daca mai punem la socoteala si clorul din apa din piscine, combinatia ii este aproape fatala parului. Specialistii recomanda ca, dupa sezonul estival, sa folosim un produs “gloss” la fiecare 4, pana la 6 saptamani, pentru stralucire si inchiderea cuticulei. Aceste tratamente “gloss” sunt blande cu firul de par, pentru ca nu au amoniac, si iti si uniformizeaza tonurile de culoare din par. Desigur, poti folosi apoi si o vopsea de par traditionala, pentru ca suvitele tale vor putea absorbi culoarea mai repede, mai ales de la mijloc, catre varfuri.
Peeling-uri chimice
- Unul din motivele pentru care nu este bine sa-ti faci peeling-uri in timpul verii este ca astfel de tratamente iti exfoliaza pielea si o face vulnerabila in fata soarelui. Peeling-urile chimice te pot ajuta sa anuleze efectele negative pe care le are soarele asupra pielii tale, in timpul verii. In urma unui peeling minor, trebuie evitata expunerea la soara, pentru cateva zile, in vreme ce unul profund necesita pana la 3 luni.
Epilarea cu laser
- Doar pentru ca nu ne mai expunem picioarele atat de mult pe cat o facem in timpul verii, asta nu inseamna ca nu este un motiv tocmai bun pentru a scapa de pilozitatea nedorita de pe corp, apeland la procedurile cu laser. Epilarea cu laser se face in mai multe sedinte, pe parcursul a catorva saptamani. Specialistii recomanda sa ne programam sedintele in timpul toamnei, iernii sau chiar la inceputul primaverii, pentru ca astfel de tratamente nu pot fi facute pe pielea bronzata. Laserul targeteaza si distruge foliculul firului de par inchis la culoare si o poate face mult mai usor daca pielea este mai deschisa la culoare. Singura exceptie o face laserul Soprano Ice (in Romania il gasiti la Bella Medical Spa), care este eficient inclusiv pe pielea bronzata sau pentru cele care si doresc expunere la soare sau la solar.
Liposuctia
- Pe langa faptul ca vei dori ca vara viitoare sa fii pregatita pentru proba costumului de baie, unul dintre motivele pentru care este bine sa iti faci liposcutie in timpul toamnei este ca, de multe ori, pentru a se vedea rezultatul final, fara umflaturi, ai nevoie de cateva luni de recuperare, pentru ca o parte din acest proces implica purtarea unui corset de compresare, dupa interventie, pentru o perioada de timp extinsa, de la o luna, pana la 3.