Si mastile au efectele lor... sau nu

Pin It
Si mastile au efectele lor... sau nu

Orice femeie stie ca - o masca la vremea ei – face cat o gramada de ore petrecute intr-un cabinet cosmetic. Desigur, cand ai putin peste 20 de ani, e posibil sa fie asa. Asta spunem noi, pentru ca tinerele din Statele Unite considera ca, daca aplica masca dupa masca, tenul lor va fi impecabil. Pui una de curatare a tenului, dupa care vii rapid cu una de hidratare, pentru ca – la final – sa mai aplici una, de eliminare a oricarei tentative de rid. Ca de obicei, firmele de cosmetice au remarcat aceasta tendinta, asa ca au venit cu noutati rapid de pus in practica. Dar sunt de calitate?

Masca pusa sub dus promite sa rezolve absolut orice nemultumire ati avea legata de propriul ten. Evident ca este eficienta, macar pentru o perioada scurta. Se aplica sub dus, cand porii sunt deschisi, deci e clar ca veti obtine un efect vizibil, macar in primele 5 minute.

Masca cu bule e un produs care, odata aplicat pe ten, incepe sa produca... bule. De oxigen, spun producatorii. Practic, e o chestie care face bule, produce un efect de iluminare temporara, dar nu elimina nicidecum rutina matinala de infrumusetare.

Masca-cearsaf a fost facuta celebra de Justin Bieber, idolul adolescentelor. Este la fel de eficienta precum servetelele demachiante. Ajuta sa scapi de machiajul care ar putea ajunge pe perna, dar nu curata porii.

Mastile cu namol sau argila sunt la fel de ineficiente, daca sunt cumparate “la plic”. Nimeni nu are garantia ca, intr-adevar, acolo e namol sau argila. Indicat este sa le preparati din prafuri sau sa le achizitionati dintr-o sursa confirmata de esteticieni.

Mastile de hidratare din generatia noua sunt eficiente doar pentru pielea extrem de uscata. In rest, le puteti aplica, dar fara niciun rezultat. Mai ales atunci cand vine vorba despre geluri si nu despre paste pe care trebuie sa le lasati sa se usuce.

Mastile de exfoliere au ajuns sa aiba o concentratie atat de mare in acid citric, incat trebuie sa va intrebati dermatologul daca e sau nu e in regula sa le folositi. Chiar daca provine din portocale sau grapefruite, acidul e acid. Deci arde.

Mastile pentru dormit ar trebui sa fie perfecte, daca nu ar fi incarcate de substante care sa va faca sa va simtiti fata umflata. Toti doctorii recomanda sa va faceti un consult atent al pielii, inainte sa incepeti sa le utilizati. Totusi, vorbim despre niste masti care vor ramane minimum 8 ore pe ten.

Mastile de bronzat fac parte din categoria “Mai bine NU”. Asta daca nu cumva reusiti sa dormiti doar pe spate, cat e noaptea de lunga. Altfel, tot bronzul din ele se va transfera pe fata de perna sau chiar pe pijamaua favorita.

Masca-primer este o inovatie in materie de produse cosmetice. Primer-ul este acel gel care, odata aplicat pe fata, ajuta machiajul sa se mentina acolo unde a fost aplicat, minimum 8-10 ore. Masca-primer nu garanteaza nimic in acest sens.

Sursa: NY Times

Pin It

Comenteaza articolul

Articole similare

Descopera alte materiale care au legatura cu subiectul acestui articol.

Cele mai citite
Estetica Premium by Andreea Berecleanu on Facebook EsteticaPREMIUM pe
Facebook
Follow US on Google+ EsteticaPREMIUM pe
Google+
Follow Estetica Premium on Pinterest EsteticaPREMIUM pe
Pinterest
Follow EsteticaPremium on Youtube EsteticaPREMIUM pe
Youtube