5 Tipuri de riduri si cum trebuie sa le abordam

Pin It
 5 Tipuri de riduri si cum trebuie sa le abordam

Credeai ca toate ridurile sunt la fel? Trebuie daramat acest mit, pentru ca, din pacate, ridurile apar din diferite motive, ceea ce inseamna ca si tipurile de tratamente impotriva acestora difera. In cazul in care nu stii cu ce fel de riduri ai de a face, afla raspunsurile de la noi, chiar mai jos.

1. Ridurile de expresie
Sunt liniile care apar intre sprancene, de la incruntat, in colturile ochilor, de la ras, sau in jurul buzelor, de la zambit. Ele tind sa fie superficiale sau adanc gravate pe piele. Apar, in general, acolo unde se formeaza in repetate randuri, diferite expresii. Metoda de tratament consta in injectarea Botox-ului sau altor tipuri de filler-e care sunt eficiente in corectare. Nu avem cum sa prevenim aceste riduri, pentru ca altfel, ar insemna sa nu miscam deloc niciun muschi al fetei.
2. Ridurile elastice
Arata precum niste mici crestaturi pe obraji, buze si gat. Ele pot fi prevenite daca evitam expunerea la soare si purtam crema cu factor de protectie, in fiecare zi, pentru ca principala cauza a acestora este contactul direct si indelungat cu lumina soareului. Metodele de tratament eficiente in cazul acestora sunt laserele si peeling-urile.
3. Ridurile de compresie
Acestea sunt cele mai recente tipuri de riduri descoperite de doctori. Pot aparea pe fata, gat si piept, dimineata, si sunt cauzate de pozitia pe care o avem in timpul somnului. In vreme ce de unele dintre ele scapam pe parcursul zilei, exista si altele, mai incapatanate, care persista vreme indelungata. Le poti evita incercand sa nu-ti mai afunzi fata in perna, pe timpul somnului sau pur si simplu sa dormi pe spate. Pe langa prevenire, poti apela la umplerea acestora cu substante injectabile.
4. Ridurile de gravitatie
Le recunoastem dupa pielea lasata, acompaniata de riduri si pot aparea oriunde pe fata. Pierderea de colagen si elastina sunt principalele cauze ale aparitiei ridurilor de gravitatie, din cauza procesului natural de imbatranire, dar si din cauza soarelui. Cea mai eficienta solutie pentru tratarea acestora, este liftigul facial, insa ce care inca nu doresc sa se supuna unei interventii chirurgicale, doctorii recomanda si tratamentele cu aparate cu radio-frecventa sau cu ultrasunete.
5. Ridurile atrofice
Sunt liniile paralele profunde de pe frunte care apar din cauza incruntarii, in urma pierderii de colagen si elastiana. Hidratarea si o rutina de ingrijire a pielii de buna calitatea te pot ajuta in incetinirea procesului de formare a acestora, iar ca metoda de tratament, pentru restorarea volumului o reprezinta substantele injectabile.

Pin It

Comenteaza articolul

Articole similare

Descopera alte materiale care au legatura cu subiectul acestui articol.

Cele mai citite
Estetica Premium by Andreea Berecleanu on Facebook EsteticaPREMIUM pe
Facebook
Follow US on Google+ EsteticaPREMIUM pe
Google+
Follow Estetica Premium on Pinterest EsteticaPREMIUM pe
Pinterest
Follow EsteticaPremium on Youtube EsteticaPREMIUM pe
Youtube
web tasarım vds vds sunucu mersin gergi tavan vds sunucu al
web tasarım vds vds sunucu mersin gergi tavan vds sunucu al