Stii ca pana acum nu ai facut dus cum trebuie?

Pin It
 Stii ca pana acum nu ai facut dus cum trebuie?

Cat timp petreci zilnic in dus? Nu raspunde. Faptul ca faci dus zilnic este suficient ca sa te intereseze cum sa obtii un par sanatos si o piele mai fina si mai curata, evitand multe dintre obiceiurile cu care am fost obisnuiti cultural.

1. Uita de sapun

Cand vine vorba despre murdarie, am fost invatati de mici ca apa si sapunul sunt prietenii nostri. Dar cand faci trei dusuri pe zi, spuma de care esti dependenta dezbraca, de fapt, pielea de uleiurile sale esentiale, lasand-o uscata; ca bonus, pielea uscata da senzatia de mancarime. Acum te intrebi probabil care este alternativa. Poti incerca un gel de dus fara sapun pentru ca este mult mai delicat cu pielea.

2. ...si de apa fierbinte

Stim ca iti plac aburii si ca te relaxeaza insa trebuie sa stii ca apa fiebinte nu face decat sa accentueze efectul de uscare a pielii cauzata de folosirea sapunului. Apa calduta este cea mai bine-tolerata de piele.

3. Un singur dus pe zi e suficient

Trebuie sa stii ca spalatul excesiv nu ucide bacteriile, doar le muta dintr-un loc in altul, unde ele pot gasi un mediu chiar mai prielnic dezvoltarii. Dus dimineata, inainte de a sta la plaja, dupa plaja, inainte de sauna, dupa sauna, dus inainte de cina, inainte de culcare - daca ai bifat minim 5 dusuri in fiecare zi a vacantei tale si nu te-ai ingrijorat pentru resursele planetei, ingrijoreaza-te pentru stratul protector al pielii tale. Ca un fruct care este protejat de o coaja, asa si pielea noastra este protejata de o un fel de crusta care ne apara de factorii externi. Un singur dus pe zi este suficient ca sa te simti curata si ca sa-ti mentii sanatatea pielii.

4. Cat de des spuneai ca iti inlocuiesti lufa?

Probabil te-ai intrebat ce se intampla cu bacteriile pe care le aduna buretele, lufa sau manusile de exfoliere. In principiu, se imprietenesc cu mucegaiul si traiesc un romantic concubinaj pe ajutorul tau zilnic la dus. Important este sa schimbi in fiecare luna instrumentul facator de spuma cu un altul nou si intre dusuri sa il depozitezi intr-un loc uscat. Daca esti adepta manusilor de exfoliere, evita sa le folosesti la nivelul fetei - irita pielea si duce la formarea unor portiuni uscate, uneori chiar dureroase; foloseste mainile in schimb.

5. Ce sa samponezi?

Daca ai un par lung si bogat, esti tentata sa aplici samponul pe toata lungimea lui; asta nu face decat sa incurajeze despicarea firelor. Indiferent de tipul de par pe care il avem, esential este sa concentram aplicarea samponului si masajul pe zona scalpului,  a cefei si a radacinilor firului de par. Acestea sunt zonele care acumuleaza mizerie si sebum.

6. Stii cand este indicat sa te razi?

Cu toatele uram firele crescute pe sub piele. Putem sa evitam formarea lor daca asteptam cateva minute sub dus inainte de a folosi lama; porii se deschid iar firele de par devin mai fine si mai usor de inlaturat. Din nou, temperatura apei este esentiala: apa trebuie sa fie calduta si nu fierbinte pentru ca atunci foliculii se vor umfla iar firele de par se vor rupe inainte sa aiba contact cu aparatul de ras.

7. Dusuri ca in armata

Adica scurte - de 5-10 minute cel mult. Rasfatul unui dus de durata aduce cu sine inlaturarea uleiurilor esentiale ale pielii si nu va dura mult dupa iesirea din dus cand vei simti ca ai pielea uscata si sensibilla.

8. Cand e momentul sa aplici crema hidratanta?

Vedem in filme cum personajul principal feminin iese din cada, se inveleste intr-un prosop, isi face un turban din altul, mai discuta la telefon cu personajul masculin, mai bea niste sampanie si abia apoi se intinde in patul cu baldachin si iti aplica senzual crema pe picioare. Momentul oportun in care pielea primeste cel mai bine tratamentul de hidratare este, insa, imediat dupa ce ai iesit din dus. Se aplica solutia pe pielea uda, pentru a sigila umezeala in piele si pentru a proteja bariera epidermei.

Pin It

Comenteaza articolul

Articole similare

Descopera alte materiale care au legatura cu subiectul acestui articol.

Cele mai citite
Estetica Premium by Andreea Berecleanu on Facebook EsteticaPREMIUM pe
Facebook
Follow US on Google+ EsteticaPREMIUM pe
Google+
Follow Estetica Premium on Pinterest EsteticaPREMIUM pe
Pinterest
Follow EsteticaPremium on Youtube EsteticaPREMIUM pe
Youtube
web tasarım vds vds sunucu mersin gergi tavan
web tasarım vds vds sunucu mersin gergi tavan