Cum sa te asiguri ca un produs cosmetic nu contine parfum?

Pin It
Cum sa te asiguri ca un produs cosmetic nu contine parfum?

Dermatologii spun ca in cazul multor persoane, un potential factor in iritarea pielii dupa folosirea produselor cosmetice de la lotiunea de corp la crema anti-cearcane este parfumul. Daca esti predispusa la alergii, iritatie sau eczema, citeste sfaturile de mai jos:

1. Cauta produse pentru baie si pentru ingrijirea corpului care au doar continut de ulei esential organic pentru a da o tenta de parfum.

2. Un produs pe eticheta caruia scrie ca ca nu contine parfum, de cele mai multe ori nu are urme de parfum, fie el sintetic sau natural. Totusi, un produs poate sa aiba o nuanta subtila de parfum chiar daca pe eticheta scrie contrariul. Nu te revolta, ceea ce mirosi este mirosul intrinsec al ingredientelor.

3. Cateodata se folosesc solutii care mascheaza mirosul ingredientelor, asa ca daca iti pui la treaba nasul, poti trage concluzia pripita ca nu contin parfum. Cu toate acestea, verifica pe lista de ingrediente. Cuvintele „parfum“ si „fragrance“ iti vor spune adevarul. Totusi, unele companii nu folosesc aceste doua cuvinte, ci numele ingredientelor parfumului - mai greu de depistat, asadar.

4. Uleiurile esentiale sau produsele care le contin sunt o alternativa insa baga de seama ca si acestea pot cauza reactii la nivelul pielii. Cand dermatologul te sfatuieste sa nu mai folosesti produse cu parfum, se refera si la cele care contin parfum natural (uleiul de lavanda, uleiul de portocale, etc).

Pin It

Comenteaza articolul

Articole similare

Descopera alte materiale care au legatura cu subiectul acestui articol.

Cele mai citite
Estetica Premium by Andreea Berecleanu on Facebook EsteticaPREMIUM pe
Facebook
Follow US on Google+ EsteticaPREMIUM pe
Google+
Follow Estetica Premium on Pinterest EsteticaPREMIUM pe
Pinterest
Follow EsteticaPremium on Youtube EsteticaPREMIUM pe
Youtube