Cele 6 greseli pe care le faceti atunci cand va dati cu deodorant

Pin It
Cele 6 greseli pe care le faceti atunci cand va dati cu deodorant

Este foarte clar ca deodorantul a devenit o parte din existenta noastra, la fel ca si periuta si pasta de dinti. Cu toate acestea, desi il folosim de ani buni, reusim sa comitem niste greseli majore. Insa regulile sunt cat se poate de simple:

1. Trebuie sa ne dam cu deodorant imediat dupa ce iesim din dus, imediat dupa ce ne uscam axilele cu un prosop. Porii fiind deschisi, mirosul placut se mentine mult mai mult timp.

2. Deodorantul nu poate tine loc de apa si sapun, chiar daca avem senzatia ca nu mirosim a transpiratie. Mirosul corporal trebuie eliminat, nu mascat.

3. Indiferent daca pe tub scrie ca mirosul rezista 24 de ore (sau, mai rau, 72 de ore), deodorantul trebuie reaplicat de mai multe ori pe zi.

4. Nu exista adult care sa nu aiba nevoie de deodorant, asa ca trebuie sa-l folosim zilnic, chiar si atunci cand suntem ferm convinsi ca nu avem nevoie.

5. Chiar daca suntem de parere ca e inutil sa' ne dam cu deodorant dupa dusul de seara, e indicat sa nu o facem. Mai ales vara, cand transpiram foarte mult, chiar si pe timp de noapte.

6. Nu trebuie sa ne dam cu tone de deodorant. Mirosul nu va tine mai mult. Nu vom reusi decat sa risipim produsul si, ceea ce e chiar neplacut, sa ne patam toate hainele.

In lumina celor mai recente cercetari, ar trebui sa folosim deodorante cat mai bio. Si asta pentru ca unii cercetatori sunt convinsi ca deodorantele clasice au un continut prea mare de aluminiu, ceea ce poate produce boli cat se poate de grave. Iar daca nu reusim sa descoperim acel deodorant perfect, natural si care sa reziste, cel mai bine ar fi sa ni-l preparam singuri. Internetul este plin de retete pe baza de bicarbonat de sodiu, ulei de cocos si alte ingrediente pe care le avem in bucatarie.

Pin It

Comenteaza articolul

Articole similare

Descopera alte materiale care au legatura cu subiectul acestui articol.

Cele mai citite
Estetica Premium by Andreea Berecleanu on Facebook EsteticaPREMIUM pe
Facebook
Follow US on Google+ EsteticaPREMIUM pe
Google+
Follow Estetica Premium on Pinterest EsteticaPREMIUM pe
Pinterest
Follow EsteticaPremium on Youtube EsteticaPREMIUM pe
Youtube