Toxina botulinica si menopauza

Pin It
Toxina botulinica si menopauza

Menopauza nu se intampla peste noapte; pana sa se instaleze ameninta cu simptome cat se poate de neplacute - insomnii, bufeuri, oboseala, transpiratie nocturna. Desi este un proces cat se poate de natural, cateodata este nevoie ca simptomele menopauzei sa fie tratate pentru a reduce disconfortul. Daca esti familiarizata cu bufeurile de caldura si nu poti urma un tratament hormonal substitutiv, e timpul sa sa rasufli usurata.

Toxina botulinica poate fi de ajutor in cazul menopauzei dificile. Un studiu efectuat in Brazilia demonstreaza ca femeile care sufera de bufeuri de caldura, transpiratie excesiva si iritabilitate pot simti o diminuare a acestor simptome prin injectii cu toxina botulinica (in fata, gat, decolteu).

Ce este toxina botulinica?

Toxina botulinica este o proteina secretata de o bacterie (Clostridium botulinum) si este utilizata de multa vreme in oftalmologie, neurologie, precum si in tratarea transpiratiei excesive. Din punct de vedere estetic, scopul toxinei botulinice este de a limita contractarea localizata a muschilor platisma, responsabili de formarea ridurlor.

Ce sanse ai sa resimti bufeuri de caldura la menopauza?

Desi nu exista o explicatie clara pentru care unele femei au parte de bufeuri de caldura, in vreme ce altele nu, se pare ca dieta poate influenta prezenta acestui simptom. Exemplul care vine sa intareasca aceasta ipoteza le are ca protagoniste pe femeile asiatice; 20% dintre acestea resimt acest disconfort, in vreme ce 80% dintre femeile din SUA suporta bufeurile de caldura asociate menopauzei. Consumul de soia, bogata in fitoestrogeni, actioneaza intocmai ca o supradoza de estrogen (chiar daca fitoestrogenii sunt mult mai slabi decat estrogenii umani). De asemenea, alcoolul, cofeina sau stresul sunt factori care pot declansa bufeurile de caldura.

Pin It

Comenteaza articolul

Articole similare

Descopera alte materiale care au legatura cu subiectul acestui articol.

Cele mai citite
Estetica Premium by Andreea Berecleanu on Facebook EsteticaPREMIUM pe
Facebook
Follow US on Google+ EsteticaPREMIUM pe
Google+
Follow Estetica Premium on Pinterest EsteticaPREMIUM pe
Pinterest
Follow EsteticaPremium on Youtube EsteticaPREMIUM pe
Youtube
web tasarım vds vds sunucu mersin gergi tavan
web tasarım vds vds sunucu mersin gergi tavan