Operatiile estetice facute de mame transmit un mesaj gresit copiilor?

Pin It
Operatiile estetice facute de mame transmit un mesaj gresit copiilor?

Una dintre cauzele majore ale depresiei postnatale este modul in care ne arata corpul. Abdomenul este flasc, iar sanii s-au lasat, chiar daca - pe toata perioada sarcinii - ne-am alimentat corect, am facut miscare si ne-am dat cu toate cremele recomandate. Normal, partenerul ne incurajeaza si ne spune ca aratam perfect. Cine sa-l creada, atat timp cat oglinda nu minte?! Deci ce este de facut?

Numai niste interventii chirurgicale ne pot ajuta sa aratam asa cum aratam inainte de a deveni mame. Dar nu cumva transmitem un mesaj gresit copilului? Ne ne va condamna pentru ca am simtit nevoia sa ne "reparam" dupa ce l-am adus pe lume? Cu ce valori il crestem? Cu o falsa idee asupra corpului uman?

"Nu va mai faceti atatea griji!", ne transmite dr. Mark Solomon, un cunoscut chirurg estetician din New-York. Mai ales ca anii de experienta l-au invatat ca nu e nevoie sa ne operam, din cap pana in picioare, ca sa aratam bine. Daca muschii abdomenului sunt intacti, niciun doctor responsabil nu va pune mana pe bisturiu. Asa ca unica interventie ar putea fi cea de ridicare a sanilor. Si, daca ati nascut natural si aveti niste dubii, ati putea recurge la o rejuvenare vaginala.

In orice caz, dr. Solomon ne asigura ca nu trebuie sa ne simtim vinovate daca ne refacem corpul dupa nastere. Multe femei au simtit asta, dar - dupa ce au vazut rezultatele - au fost extraordinar de fericite. Iar acest lucru se simte in familie. O mama fericita, un copil fericit. O sotie fericita, un sot fericit.


(Sursa Smart Beauty Guide)

Pin It

Etichete:

Comenteaza articolul

Articole similare

Descopera alte materiale care au legatura cu subiectul acestui articol.

Cele mai citite
Estetica Premium by Andreea Berecleanu on Facebook EsteticaPREMIUM pe
Facebook
Follow US on Google+ EsteticaPREMIUM pe
Google+
Follow Estetica Premium on Pinterest EsteticaPREMIUM pe
Pinterest
Follow EsteticaPremium on Youtube EsteticaPREMIUM pe
Youtube