Ce stii despre tratamentele de topire a grasimii?

Pin It
 Ce stii despre tratamentele de topire a grasimii?

E bine sa stii de la incept ca tratamentele noninvazive de topire a grasimii nu sunt solutii proiectate pentru scaderea in greutate; ele se adreseaza acelor depozite localizate de grasime de care nu poti scapa prin exercitiu fizic.

Cum functioneaza ele?

Indiferent de mecanismul de functionare (pe baza de frig, caldura, ultrasunete sau injectii), toate dispozitivele nonchirurgicale determina celula de grasime sa se sparga sau sa se topeasca si sa fie eliminata cu ajutorului sistemului metabolic natural. Punct ochit, punct lovit, si celula este moarta insa trebuie sa stii ca schimbarile vor fi vizibile la nivelul corpului abia dupa cateva luni de la tratament (2-4 luni cu tot cu perioada de tratament, asta depinzand de forma corpului si de metabolism).

Tratament cu temperaturi ridicate versus temperaturi scazute

In cazul incalzirii tesutului nu exista certitudinea ca grasimea se topeste si colagenul se activeaza. Din pacate, ca aceste efecte sa aiba loc, este nevoie sa se foloseasca temperaturi mult mai ridicate decat poate corpul tolera si exista riscul provocarii unor arsuri la nivelul pielii si a degradarii straturilor din profunzime.

Pe de alta parte, temperaturile foarte scazute reduc inflamatia la nivelul grasimii, cauzand moartea celulelor de grasime. Acestea sunt racite prin manipulare externa iar lipidele celulelor selectate cristalizeaza si se topesc fara sa afecteze tesuturile din jur. Rezultatele procedurii nu sunt imediate, dureaza cateva saptamani pana la instalarea unei schimbari.

Topirea grasimii cu tehnologii laser

Liposuctia asistata de laser presupune incalzirea tesutului cu energia produsa de laser; aceasta duce la retragerea pielii. Unii doctori prefera liposuctia cu laser in vreme ce altii considera ca este riscanta, in special in ceea ce priveste pericolul arderii pielii si a tesuturilor din profunzime.

Laserele nonablative cu radio frecventa

Tratamentele care folosesc tehnologii cu radiofrecventa nonablativa pentru a da fermitate pielii au si un efect secundar pozitiv asupra grasimii din corp. Acestea trimit pulsatii scurte si intense prin piele, sperand ca dermul va reactiona, va produce colagen si il va reconsolida pe cel existent. Simultan, acest lucru determina si spargerea celulelor de grasime. Energia este depozitata in celula de grasime, acizii grasi sunt eliberati iar, in cele din urma, celula moare. Si aici, insa, exista riscul arsurilor la nivelul pielii si al straturilor profunde de tesut.

Topirea grasimii prin ultrasunete

Liposuctia asistata de ultrasunete se foloseste de energie propagata printr-un instrument care ajuta la slabirea legaturii dintre celule si topirea ei; astfel se poate inlatura un volum mai mare de grasime, mai ales din zonele cu suprafata mai mare, cu grasime densa. Dezbinand legaturile dintre celulele de grasime, ultrasunetele permit corpului sa elimine in mod natural grasimea.

Coolsculpting

Este o metoda de racire prin care se poate inlatura grasimea in mod noninvaziv prin inducerea mortii celulelor. Cu ajutorul unui instrument sub forma de cupa, se transmit valuri de temperatura scazuta asupra unor zone la care adera (stomac sau linia taliei). Desi se spune e un singur tratament este suficient, rezultatele nu sunt instante deoarce corpului ii ia destul de mult timp sa inregistreze moartea celulelor si sa le inlature in mod natural. Cel mai probabil, aceasta solutie ajuta la pierderea unor centimetri dar nu la scaderea in greutate. 

Pin It

Comenteaza articolul

Articole similare

Descopera alte materiale care au legatura cu subiectul acestui articol.

Cele mai citite
Estetica Premium by Andreea Berecleanu on Facebook EsteticaPREMIUM pe
Facebook
Follow US on Google+ EsteticaPREMIUM pe
Google+
Follow Estetica Premium on Pinterest EsteticaPREMIUM pe
Pinterest
Follow EsteticaPremium on Youtube EsteticaPREMIUM pe
Youtube