Numele fotografului calendarului Pirelli 2018, dezvaluit

Pin It
Numele fotografului calendarului Pirelli 2018, dezvaluit

Celebrul calendar Pirelli va fi semnat de fotograful britanic Tim Walker in anul 2018 si va fi realizat saptamana aceasta la Londra, insa conceptul si protagonistii acestuia sunt inca secrete.

Nume celebre in intreaga lume, precum Gisele Bündchen, Natalia Vodianova, Sienna Miller, Naomi Campbell, Kate Moss, Cindy Crawford, Selma Blair, Milla Jovovich, Doutzen Kroes, Heidi Klum, Sophia Loren, Penélope Cruz etc. au umplut paginile calendarului Pirelli anii trecuti, dezvaluind destul de multa piele, insa in 2017 conceptul acestuia s-a bazat pe sensibilitate si curaj pentru a fi tu insati, transmise prin naturalete, centrul de interes fiind privirea si atitudinea.

Fotografiile lui Tim Walker i-au fermecat pe cititorii Vogue, luna de luna, timp de peste un deceniu. Scenografia extravaganta si motivele romantice caracterizeaza stilul sau inconfundabil. Dupa ce s-a concentrat pe fotografii timp de 15 ani, Walker face acum şi filme. Fiind nascut in Anglia, in 1970, interesul lui Walker pentru fotografie a inceput la biblioteca Condé Nast din Londra, unde a lucrat la arhiva Cecil Beaton timp de un an inainte de facultate.

Dupa ce a obţinut diploma de licenta in Fotografie la Colegiul de Arte din Exeter, Walker a primit premiul al treilea ca Tanar Fotograf Independent al Anului. Dupa absolvire, in 1994, Walker a lucrat ca asistent de fotografie independent in Londra, inainte de a se muta la New York ca asistent permanent al lui Richard Avedon. Cand s-a intors in Anglia, s-a concentrat initial pe portrete si documentare pentru ziarele britanice.

La varsta de 25 de ani a fotografiat prima sa poveste de moda pentru Vogue si de atunci a facut fotografii pentru editiile britanica, italiana si americana ale acesteia, precum si pentru revistele W Magazine si LOVE Magazine. Walker a organizat prima sa expozitie majora la Muzeul de Design din Londra, in 2008. Aceasta a coincis cu lansarea cartii sale "Pictures", publicata de teNeues.

In 2010, primul film de scurt metraj al lui Walker, "The Lost Explorer", a avut premiera la Festivalul de Film de la Locarno din Elvetia si apoi a castigat premiul pentru cel mai bun scurtmetraj la Festivalul de Film United de la Chicago, in 2011.

In 2012 a avut loc deschiderea expozitiei fotografice a lui Walker "Storyteller", la Somerset House, in Londra. Expozitia a coincis cu publicarea cartii sale "Storyteller", publicata de Thames si Hudson. intr-o colaborare din 2013 cu Lawrence Mynott si Kit Hesketh-Harvey, a lansat, de asemenea, The Granny Alphabet, o colectie unica de portretizari si ilustratii care celebreaza bunicile.

Walker a primit premiul "Isabella Blow Award for Fashion Creator" din partea British Fashion Council in 2008, precum si premiul "Infinity" din partea Centrului International de Fotografie, in 2009. in anul 2012, Walker a devenit membru de onoare al Societaţii Regale de Fotografie. Muzeul Victoria & Albert, precum si Galeria Nationala a Portretelor din Londra includ fotografiile lui Walker in colectiile lor permanente.

 Sursa foto: Forbes

 

Pin It

Comenteaza articolul

Articole similare

Descopera alte materiale care au legatura cu subiectul acestui articol.

Cele mai citite
Estetica Premium by Andreea Berecleanu on Facebook EsteticaPREMIUM pe
Facebook
Follow US on Google+ EsteticaPREMIUM pe
Google+
Follow Estetica Premium on Pinterest EsteticaPREMIUM pe
Pinterest
Follow EsteticaPremium on Youtube EsteticaPREMIUM pe
Youtube