Do not disturb

de Andreea Berecleanu

Pin It
Do not disturb

Discretie, confidentialitate, secret, taina. Indiferent de context, inseamna acelasi lucru. Dar cati mai tin cont de asa ceva in vremurile pe care le traim? Cat de important mai este cuvantul dat, onoarea de a nu dezvalui, de a nu deconspira un lucru intim pe care cineva ti-l impartaseste sau care iti apartine? Buna-crestere si educatia primite ar trebui sa-i invete pe viitorii oameni mari sa tina minte pana la capatul vietii ce frumos este sa fii discret.

Pentru ca sunteti pe o platforma cu incarcatura medicala profesionista, vreau sa scriu despre ce inseamna un contract de confidentialitate intre medic si pacient. Nu e nevoie de un contract legal pentru ca intre cei doi sa existe incredere. Pentru ca in momentul in care te lasi pe mainile unui specialist, stii ca iti vrea binele, ca isi doreste sa pleci vindecat, chiar fericit. Si mai ales ca fisa ta medicala nu este un bun la indemana oricui.

Traiesc langa un chirurg care respecta deontologia profesionala si nu vorbeste niciodata despre interventiile pe care le face. Atunci cand este vorba despre persoane publice care fac publica o informatie referitoare la numele medicului, este vorba exclusiv de alegerea pacientului.

Cred ca medicina estetica este o specialitate particulara. Ea se adreseaza si sufletelor, nu numai corpului care are nevoie de eventuale modificari. E ca si cand mergi la psiholog si vrei ca totul sa ramana intre patru ochi si patru pereti. Intr-o Romanie moderna, cu oameni specializati in strainatate, cu multe contacte stabilite cu lumea civilizata este esential sa avem parte de civilizatie. Fara intrebari indiscrete, fara emisiuni la TV despre lucruri care apartin fiecaruia, fara medici care se plimba prin studiouri mai mult decat in sala de operatie.

Daca cineva interesat de acest domeniu vrea sa afle informatii, il va ajuta site-ul pe care l-am creat. Este darul meu pentru femei, pentru paciente care puneau intrebari si gaseau raspunsuri anonime doar pe forumuri obscure. Este, de asemenea, darul meu pentru toti medicii din Romania si din strainatate care au lucruri importante de spus despre profesia lor. Este rezultatul profesiei de 20 de ani care m-a invatat sa stiu sa lucrez in echipa si sa creez ceva durabil si, mai ales, credibil. 

Va astept, cu o promisiune de confidentialitate, sa-mi scrieti gandurile voastre pe andreea.berecleanu@esteticapremium.ro

Pin It

Comenteaza articolul

Articole similare

Descopera alte materiale care au legatura cu subiectul acestui articol.

Cele mai citite
Estetica Premium by Andreea Berecleanu on Facebook EsteticaPREMIUM pe
Facebook
Follow US on Google+ EsteticaPREMIUM pe
Google+
Follow Estetica Premium on Pinterest EsteticaPREMIUM pe
Pinterest
Follow EsteticaPremium on Youtube EsteticaPREMIUM pe
Youtube