Care este diferenta dintre chirurgia plastica pedriatica si cea pentru adulti?

Pin It

Chirurgia plastica pediatrica este o specialitate medicala de care depinde modul in care va arata viitorul copiilor care sufera traume, leziuni, tumori, arsuri sau malformatii. Prof. Dr. Dan Mircea Enescu, managerul Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii Grigore Alexandrescu din Bucuresti, ne explica care este diferenta dintre chirurgia plastica pediatrica si cea pentru adulti.

„Chirurgia plastica pentru copii este o chirurgie plastica pe care o faci proiectandu-te in viitor. Cea pentru adulti este pe un produs finit, pe un adult, pe o persoana care nu se mai dezvolta decat daca se ingrasa.

Pe un copil trebuie sa il proiectezi in clipa in care il reconstruiesti; il proiectezi pentru foarte multi ani, daca se poate chiar pentru toti, adica pana devine adult.

Este un concept complet diferit pentru ca trebuie sa fii mult mai generos, nu te poti opri la niste centrimetri pe care ii masori in mod normal la un adult. Pentru el proiectezi un membru in intregime si te gandesti cum o sa fie peste 5-10 ani. Operatiile sunt de generozitate si se fac, intr-adevar, gandindu-te la viitor.

Mai mult, ca medic, trebuie sa observi si constitutia parintilor - nu este o certitudine -  dar stiind cum arata parintii, poti aproxima cam cat de inalt si ce dimensiuni o sa aiba copilul cand va fi adult.

Ideal este ca intre momentul in care un copil vine pentru o operatie de reconstructie si clipa cand devine adult sa aiba loc cat mai putine interventii.“

Pin It

Comenteaza articolul

Articole similare

Descopera alte materiale care au legatura cu subiectul acestui articol.

Cele mai citite
Estetica Premium by Andreea Berecleanu on Facebook EsteticaPREMIUM pe
Facebook
Follow US on Google+ EsteticaPREMIUM pe
Google+
Follow Estetica Premium on Pinterest EsteticaPREMIUM pe
Pinterest
Follow EsteticaPremium on Youtube EsteticaPREMIUM pe
Youtube