5 lucruri pe care trebuie sa le stii inainte sa te epilezi definitiv

Pin It
5 lucruri pe care trebuie sa le stii inainte sa te epilezi definitiv

Orice femeie e constienta de chinul pe care il presupune indepartarea temporara a parului. Ceara este minunata - daca trecem cu vederea ca, pielea este cu adevarat fina doar trei zile dupa epilare, dupa care se irita usor la incercarea noilor fire sa strapunga pielea.  

Dincolo de aspectul estetic, indepartarea cu ceara a parului nedorit, utilizarea lamei de ras sau a cremelor pentru epilat sunt metode agresive pentru piele si organism pentru ca reactiile inflamatorii nu sunt doar de suprafata. Folosirea pe termen lung a metodelor traditionale poate duce la formarea unor ganglioni durerosi, in special in zona axiala si inghinala.

Prin urmare, intelegem ca epilarea definitiva nu este un moft, ci o metoda mai putin invaziva pe termen lung, prin care putem sa ne pastram confortul. Nu te grabi sa te epilezi definitiv inainte sa citesti sfaturile de mai jos:

1. Laserul gresit face mai mult rau

Alegerea unui laser potrivit pentru culoarea parului tau si nuanta pielii poate face diferenta intre o piele fina si o vizita la spital. Laserele folosite la indepartarea parului sunt atrase de pigmentul inchis la culoare in foliculul de par si absorb diferite energii; acestea sunt diferite lungimi de unda de lumina, fiecare potrivita pentru o anumita combinatie de tip de par si culoare a pielii.

2. Parul va continua sa creasca chiar si dupa opt sedinte

Te vei intreba de ce le ia atat de mult timp tratamentelor ca sa functioneze, adica intre trei si opt saptamani, in functie de zona epilata. Ei bine, exista si un motiv stiintific: exista trei etape ale cresterii parului iar etapa in care firul de par poate fi exterminat este perioada de crestere. Mai precis, cand firele de par cresc, ele sunt conectate la o sursa de sange; caldura emisa de laser opreste alimentarea cu sange astfel incat in acel loc nu se va mai putea forma alt fir de par.

3. Nu este atat de infricosator precum suna

Adevarul este ca laserele nu provoaca cu mult mai multa durere decat o face deja ceara. Senzatia este similara cu lovirea pielii cu o  banda elastica.

4. Dermatolog sau centru spa?

Exista posibilitatea ca in cabinete dermatologice sa nu gasesti laserul care sa ti se potriveasca. Tehnologia se schimba atat de repede incat unui dermatolog ii vine greu sa amortizeze investitia in aparatura. Fluxul de proceduri dintr-un centru spa este mai mare, asa ca, de obicei vei avea dintre ce optiuni sa alegi.

Pe de alta parte, dermatologii spun ca in cazul indepartarii parului exista multe complicatii care apar si pe care un specialist in indepartarea parului si atat nu va sti sa le gestioneze.

5. Daca ti se cer informatii amanuntite despre background-ul tau medical, inseamna ca esti acolo unde trebuie

Spre exemplu, anumite antibiotice pot face pielea sensibila, asa ca trebuie sa treaca doua saptamani pana sa poti sa-ti indepartezi parul. Astfel de detalii trebuie sa fie stiute de dinainte, pentru siguranta ta. 

Pin It

Etichete:

Comenteaza articolul

Articole similare

Descopera alte materiale care au legatura cu subiectul acestui articol.

Cele mai citite
Estetica Premium by Andreea Berecleanu on Facebook EsteticaPREMIUM pe
Facebook
Follow US on Google+ EsteticaPREMIUM pe
Google+
Follow Estetica Premium on Pinterest EsteticaPREMIUM pe
Pinterest
Follow EsteticaPremium on Youtube EsteticaPREMIUM pe
Youtube