Peria ideala pentru un par sanatos

Pin It
Peria ideala pentru un par sanatos
Peria ideala pentru un par sanatos Peria ideala pentru un par sanatos

Dam bani pe o gramada de produse de ingrijire a parului, ne interesam si ne facem nenumarate masti de par cu ingrediente din bucatarie, ne ducem la coafor sa ne tundem, iar lista ar putea continua. Cautam neincetat solutii pentru ca parul nostru sa fie cat mai sanatos si frumos. Insa nu dam atentie atat de mare obiectelor cu care il pieptanam, cand, de fapt, acestea influenteaza pozitiv sau negativ procesul de degradare si rupere a firului de par.

Cand vedem in magazine perii sau piepteni cu preturi piperate, inclinam sa credem ca ar fi o cheltuiala inutila si ca o perie de 5 lei este la fel de buna cu una de peste 60 de lei. Si eu m-am intrebat daca este un mit si ca, intr-adevar, o perie scumpa chiar face diferenta si iata ce am aflat:

Stilistii americani spun ca o perie de par cu cat este mai buna, cu atat podoaba ta capilara va arata si va fi mai sanatoasa. Asadar, zicala “atata dai, atata face” chiar se aplica in acest caz. Periile de calitate sunt ingredientul cheie in mentinerea si pastrarea parului, iar pentru un stilist o perie buna face coafatul mult mai eficient, pentru ca tu sa te vei bucuri de look-ul dorit. In ceea ce priveste deteriorarea parului, specialistii spun ca atunci cand supunem firul de par unei surse de caldura, contactul pe care il are acesta cu peria folosita pentru stilizare joaca un rol important: folosind un produs ieftin, facut din materiale necalitative duc la o coafare ineficienta, atunci cand ne uscam parul acasa, iar problemele de genul frizz effect, electrizare si rupere isi vor face aparitia negresit. Cand peria si produsele de ingrijire pe care le folosesti nu ofera efectul scontat, caldura de la uscatorul de par se simte si are un efect dublu asupra parului, ceea ce, pe termen lung, duce la degradarea, slabirea si tocirea firului de par.
Dar asta nu inseamna ca trebuie sa cheltuim averi intregi pentru perii, ci sa alegem cele mai bune variante. Cuvintele cheie pe care trebuie sa le urmarim pe etichetele periilor sunt: termic, ceramica, titan, anti-static, par de mistret, invelis cu turmalina.
Tine minte inca un lucru: atunci cand ai parul ud, firul este elastic si predispus ruperii. Pentru o descurcare usoara, fara a-l agasa, potrivit este un pieptan cu dintii mari si rari.
Daca nu stii inca ce sa alegi, iata o recomandare de la Octavia Geamanu, cea cu cositele de aur. Are un par de invidiat si asta pentru ca foloseste o perie de calitate, numita The Wet Brush: Top Line. "Cum poate o perie cat palma sa faca asa minuni? Stiu, pare din trusa de jucarii a unei fetite, dar nu e! Am descoperit-o de-o vreme la colega mea Andreea Berecleanu. Ea are mereu ceva new-entry pe piata. Cum mi-o tot lauda, am incercat-o... Cand aveam parul foarte tapat si ud pe deasupra! Nu mi-a venit sa cred cat de usor l-a descurcat. Nu-s genul care sa laude ceva de-amorul artei... Puteti sa incercati chiar la magazin, la Top Line. Sunt mai multe variante. Urmeaza achizitia uneia mai maricele."

Pin It

Comenteaza articolul

Articole similare

Descopera alte materiale care au legatura cu subiectul acestui articol.

Cele mai citite
Estetica Premium by Andreea Berecleanu on Facebook EsteticaPREMIUM pe
Facebook
Follow US on Google+ EsteticaPREMIUM pe
Google+
Follow Estetica Premium on Pinterest EsteticaPREMIUM pe
Pinterest
Follow EsteticaPremium on Youtube EsteticaPREMIUM pe
Youtube
web tasarım vds vds sunucu mersin gergi tavan vds sunucu al
web tasarım vds vds sunucu mersin gergi tavan vds sunucu al