Despre arta de a trai frumos by Andreea Berecleanu

de Andreea Berecleanu

Pin It
Despre arta de a trai frumos by Andreea Berecleanu

In exclusivitate pentru revista Viva, Andreea Berecleanu a vorbit despre una dintre pasiunile ei: fotografia. Nu lipseste nicio zi de pe Instagram si impartaseste tuturor celor care o urmaresc momente din viata ei, devenind o sursa de inspiratie pentru noi toti.

Cum te ajuta tehnologia sa faci fata cu brio tuturor provocarilor din viata profesionala si personala?

Paradoxal, in aceste vremuri in care toata lumea pare deja “sufocata” de tehnologie, eu aleg sa mi-o fac aliat. Ma ajuta in meseria de jurnalist, nu numai sa surprind cadre care imi produc bucurie, dar chiar sa fac filmari si montaje direct in telefon. Impartasesc totul cu lumea de pe retelele mele de socializare, imi place sa daruiesc din bucuria mea.

Ce hobby-uri ai si cum te relaxezi?
Uite, acesta este un hobby. Prietenii mei il descriu deja ca pe o obsesie. Sper ca e o obsesie frumoasa! Vad foarte multe povesti in spatele imaginilor, fie ele statice sau in miscare. Imaginatia este una dintre starile cele mai de pret.

Ce fotografii am gasi in galeria telefonului tau?
Multe dintre fotografii sunt portrete, aproape toate instantanee, relatii intre oameni, surprind mimica, gestica, ador chipurile expresive. Alta categorie ar fi fotografia din trafic: cobor din masina pentru a face o fotografie unui copac, unei cladiri, unui om, unui animal, unei pasari.

Care ar fi fotografia care te-ar putea descrie cel mai bine?
Cred ca cel mai bine imi ies cadrele pentru care nu “alerg”, pe care nu le “caut”. Cele care “vin” catre mine, care ma “cheama”. Cred ca fotografia este o metafora. Transmite o stare, e asemenea unui parfum. Il tii minte, il pastrezi, il identifici cu o amintire, cu un loc, il plasezi intr-un timp concret. Un alt tip de cadru care imi este la indemana este cu oamenii dragi, din familie sau prieteni apropiati. Copiii mei sunt adolescenti si este o provocare in ultimul timp sa-i conving sa se lase fotografiati fara “sa pozeze”.

Care sunt locurile din Romania care merita sa fie fotografiate si vazute de intreaga lume?
Iti voi recomanda un album de fotografie exceptional, al lui Mugur Varzariu. Se numeste Loving Romania. Romania are imagini de vis la tot pasul. Sigur ca nu avem cele mai bune strazi sau autostrazi, dar avem inca dragoste pentru ce ne ofera marea, muntele, Delta, padurile, campiile, iazurile, casele taranesti, castelele, palatele, inca multe la numar.

Fotografii cu telefonul sau cu o camera foto profesionista? Ce preferi?
Am facut foarte multe fotografii si cu camera foto, inclusiv cea digitala, chiar si cu Polaroid. Dar cel mai la indemana este telefonul mobil. Si, daca am facut o schimbare de brand sau de model, am facut-o convinsa de capacitatea de a obtine o calitate mai buna a fotografiei. E singurul criteriu. Nu schimb un model cu altul ca asa e moda sau pentru a tine ceva scump in mana. Ma intereseaza sa mi se potriveasca. Am descoperit anul trecut Huawei, a fost o revelatie. Am inceput sa tatonez mai intai, sa aflu cat mai multe detalii tehnice, sa-l testez pe toate tipurile de cadre. Apoi sa ma obisnuiesc. Mi-a luat cateva zile sa descopar tot. Pentru mine este varianta ideala. Nu am nevoie sa asez lumina, sa fac claritatea, sa estompez sau sa intensific culorile, el face tot. Noul model P20 Pro este varf de lance, se poate observa atat de clar in imaginile pe care le-am realizat si le impartasesc cu voi.

Andreea a ales Huawei P20 Pro
Andreea a ales Huawei P20 Pro, noul varf de gama al companiei Huawei, care integreaza primul sistem triplu-camera Leica din lume, cu senzori de 40MP, 20MP, respectiv 8MP, combinat cu inovatii precum “Object Recognition AI”, care face posibila o experienta de fotografiere profesionala cu un telefon mobil. Huawei P20 Pro ofera cea mai avansata experienta de utilizare a unei camere, disponibila intr-un smartphone, datorita functiilor AI integrate – Inteligenta Artificiala “stie ce trebuie facut”. Camera recunoaste automat subiectii si isi poate ajusta setarile in functie de acestia, pentru a imbunatati rezultatele. In plus, bateria ultra-eficienta permite utilizatorilor sa faca sedinte foto timp de ore intregi. Modelul P20 Pro este disponibil in variantele de culoare Black, Twilight si Midnight Blue, la un pret recomandat de 3900 lei. Andreea a ales Huawei P20 Pro, noul varf de gama al companiei Huawei, care integreaza primul sistem triplu-camera Leica din lume, cu senzori de 40MP, 20MP, respectiv 8MP, combinat cu inovatii precum “Object Recognition AI”, care face posibila o experienta de fotografiere profesionala cu un telefon mobil. Huawei P20 Pro ofera cea mai avansata experienta de utilizare a unei camere, disponibila intr-un smartphone, datorita functiilor AI integrate – Inteligenta Artificiala “stie ce trebuie facut”. Camera recunoaste automat subiectii si isi poate ajusta setarile in functie de acestia, pentru a imbunatati rezultatele. In plus, bateria ultra-eficienta permite utilizatorilor sa faca sedinte foto timp de ore intregi. Modelul P20 Pro este disponibil in variantele de culoare Black, Twilight si Midnight Blue, la un pret recomandat de 3900 lei.

Pin It

Comenteaza articolul

Articole similare

Descopera alte materiale care au legatura cu subiectul acestui articol.

Cele mai citite
Estetica Premium by Andreea Berecleanu on Facebook EsteticaPREMIUM pe
Facebook
Follow US on Google+ EsteticaPREMIUM pe
Google+
Follow Estetica Premium on Pinterest EsteticaPREMIUM pe
Pinterest
Follow EsteticaPremium on Youtube EsteticaPREMIUM pe
Youtube