Maratonul DHL Stafeta Carpatilor - maratonul sanatatii

de Ioana Vacarasu

Pin It
Maratonul DHL Stafeta Carpatilor - maratonul sanatatii

Maratonul DHL Stafeta Carpatilor - maratonul sanatatii Maratonul DHL Stafeta Carpatilor - maratonul sanatatii Maratonul DHL Stafeta Carpatilor - maratonul sanatatii Maratonul DHL Stafeta Carpatilor - maratonul sanatatii Maratonul DHL Stafeta Carpatilor - maratonul sanatatii Maratonul DHL Stafeta Carpatilor - maratonul sanatatii Maratonul DHL Stafeta Carpatilor - maratonul sanatatii Maratonul DHL Stafeta Carpatilor - maratonul sanatatii Maratonul DHL Stafeta Carpatilor - maratonul sanatatii Maratonul DHL Stafeta Carpatilor - maratonul sanatatii Maratonul DHL Stafeta Carpatilor - maratonul sanatatii

Despre alergat se spune ca mareste speranta de viata cu 3 ani, ca ne ajuta sa ne pastram greutatea ideala si sanatatea cardiovasculara. Noi am mai adauga si ca alergatul este cea mai accesibila forma de miscare si de combatere a bolii secolului, sedentarismul. Oricine poate alerga, iar Estetica Premium va alerga la propriu, sa surprinda dragostea pentru miscare si sanatate la Maratonul DHL Stafeta Carpatilor.

Maratoanele, desi competitii, vin cu ceva in plus. Iar Gabriela Szabo, a spus, nu in calitate de ministru, ci in calitate de atlet care cunoaste ca nimeni altcineva tumultul si presiunea unei competitii: „cel mai frumos lucru este sa fii prieten in timpul cursei“. Iar despre asta sunt maratoanele: oameni care se incurajeaza cu „hai, hai ca poti!“, straini (pana la urma) care te ajuta sa termini o cursa pentru ca par sa aiba mai multa incredere in tine decat ai tu poate in rezistenta organismului tau. 

Maratoanele sunt si despre a ne invinge teama: de noi si de limitele noastre. Andreea Raducan ne-a marturisit la conferinta de presa organizata de DHL Express Romania ca cel mai neplacut lucru care i se putea intampla in timpul antrenamentelor de la gimnastica era sa alerge. Asta insemna antrenamente si curse pana la cetate, de multe ori cu scopul de a tine sub control greutatea, atat de importanta in viata unei gimnaste. S-a retras din gimnastica fara sa apuce sa indrageasca joggingul si antrenamentele de viteza. Abia cateva maratoane si cross-uri mai tarziu, Andreea a descoperit dragostea pentru alergat. Si daca pentru Andreea si Gabriela sportul este ceva firesc, o a doua natura chiar, pentru noi ceilalti, alergatul poate deveni o pasiune, mai ales atunci cand exista o motivatie care este mai presus de propria persoana. 

Anul acesta se implinesc 10 ani de la prima editie a evenimentului caritabil Maratonul DHL Stafeta Carpatilor, organizat de DHL Express Romania. Maratonul va avea loc pe data de 20 iunie la Poiana Brasov si se afla la cea de-a sasea editie. In acest an, editia aniversara pastreaza aceeasi structura care ani de zile a adus pe traseu numerosi alergatori cu experienta, dar si persoane interesate de un stil de viata sanatos, care aleg sa participe la maraton pentru a demonstra ca mai important decat sa castigi este sa ii sustii pe cei care au nevoie de tine, sa te antrenezi si sa spui „prezent!” la start.

Participantii sunt asteptati pe traseul traditional Predeal - Paraul Rece – Rasnov - Poiana Brasov, formele alternative de inscriere fiind echipe - stafeta (6 persoane x 7 km fiecare, masculin, feminin sau mixt) sau individual. Alergatorii individuali pot alege sa concureze la semimaraton (21 km) sau la maraton, pe distanta de 42,195 km. Varsta minima de participare este de 14 ani pentru membrii echipelor si 16 ani pentru cei care concureaza individual. Participarea este gratuita pentru toti participantii cu varsta sub 18 ani.

Noi, Estetica Premium, vom fi la start prin Andreea Berecleanu, Ana Maria Gheorghe si Anamaria Stancu Ionescu si va vom sustine pe toti care veti decide sa participati: individual, stafeta sau semi-maraton! Si acum sa va spunem un alt motiv pentru care participarea este importanta.

Anul acesta, DHL isi propune sa ajute prin fondurile stranse o categorie aparte de oameni deosebiti, care duc sportul la un alt nivel: atletii paralimpici. Ei dovedesc ca tot ce ai nevoie pentru a face performanta si pentru a reusi sa impresionezi oameni de pe intreg globul pamantesc e de-ajuns sa vrei. Cu ajutorul Comitetului Paralimpic Roman, vrem sa ii sustinem in drumul lor spre Rio, unde echipa Romaniei va participa la Olimpiada Paralimpica! Pentru a atinge acest obiectiv, vom apela la voi - cei care vor si pot sa schimbe lumea si sa o faca putin mai buna - si, la fel ca anul trecut, se vor dona 100% din banii obtinuti din inscrieri si donatii.

Acesti bani ii vor ajuta pe atletii nostri sa ajunga sa participe la o competitie unde, cu siguranta, vor obtine rezultate extraordinare, ca de fiecare data. Dar mai mult de atat, vor oferi speranta si vor inspira toata comunitatea persoanelor cu dizabilitati fizice cu un mesaj simplu, dar atat de important: „indiferent de situatie, daca lupti pentru ceva suficient de mult, iti vei atinge intotdeauna obiectivul!“.

Inscrierea in competitie se realizeaza accesand site-ul www.maratondhl.ro pana la data de 13 iunie prin completarea formularului de inscriere. Taxa de participare pana la data de 30 martie este de 70 lei de persoana. De asemenea, primii 10 inscrisi indiferent de proba vor beneficia de 10% reducere.

Pin It

Comenteaza articolul

Articole similare

Descopera alte materiale care au legatura cu subiectul acestui articol.

Cele mai citite
Estetica Premium by Andreea Berecleanu on Facebook EsteticaPREMIUM pe
Facebook
Follow US on Google+ EsteticaPREMIUM pe
Google+
Follow Estetica Premium on Pinterest EsteticaPREMIUM pe
Pinterest
Follow EsteticaPremium on Youtube EsteticaPREMIUM pe
Youtube