Femeia de...

de Andreea Berecleanu

Pin It
Femeia de...

Cat de simplu pare sa scrii cateva randuri despre femeie, in general. Dar cand vine vorba despre varstele femeii, totul se complica. Din America si pana-n Franta, discriminarea pe criterii de varsta isi spune cuvantul si nu doar in lumea artistilor. Randurile somerelor se ingroasa incepand cu 35-40 si culmineaza cu 50. Lupta cu timpul devine astfel preocuparea principala inca dintr-o prea timpurie tinerete. Dincolo sau dincoace de contextul social, femeia este cea mai frumoasa intamplare plasmuita de Creator. 

Femeia de 20, proaspata si catifelata, dispusa sa rada strengareste din orice, muscand cu pofta dintr-un mar verde, incaltata cu espadrile cu talpa de sfoara si un buchet de flori de camp in mana. Isi tatueaza pe deget o linie pe post de inel de logodna si mananca popcorn ca o scolarita.


Femeia de 30, cu coapse rotunjite de la cei 2 copii dupa care alearga inca de la rasaritul soarelui. Inconjurata de familie si prieteni, dornica sa-si contureze viata si sa gaseasca momentul sa citeasca macar cateva randuri dintr-o carte. Are siguranta de sine, se cunoaste bine, priveste cu incredere viata si admira de departe apusurile. Inca se joaca, dar jocurile au un regulament pe care chiar ea l-a scris.


Femeia de 40. Spunea cineva odata ca este precum Franta. Toata lumea ar vrea sa o viziteze. Isi apara faptele de vitejie si celebreaza in fiecare zi viata. Torturile aniversare sunt din ce in ce mai mici iar lumanarile care indica o "anumita" varsta, inexistente. Incepe sa-si dedice timp, alearga in parc, se priveste mai des in oglinda si isi recunoaste pe chip trairile. Zambeste relaxata, totusi. In sfarsit, raspunde la apelativul „doamna".


Femeia de 50. Now or never. Isi face capricii mai mici sau mai mari, dupa posibilitati. Se intalneste des cu prietenele, simte pulsul vietii fiecareia si isi masoara ritmul personal. Isi dedica timp si priveste, gandeste. Se bucura de momentele de libertate doar pentru ea. Pentru prima data, o cuprinde un fel de egoism dar il accepta fara teama ca ar fi judecata. Adora cafelele lungi si prajiturile fine. Isi alege cu atentie filmele si nimic nu mai este intamplator.

Credit foto: Tudor Cucu 

Pin It

Comenteaza articolul

Articole similare

Descopera alte materiale care au legatura cu subiectul acestui articol.

Cele mai citite
Estetica Premium by Andreea Berecleanu on Facebook EsteticaPREMIUM pe
Facebook
Follow US on Google+ EsteticaPREMIUM pe
Google+
Follow Estetica Premium on Pinterest EsteticaPREMIUM pe
Pinterest
Follow EsteticaPremium on Youtube EsteticaPREMIUM pe
Youtube