Cum ma inspira Ines de La Fressange

de Andreea Berecleanu

Pin It
Cum ma inspira Ines de La Fressange

Foto: @inesdelafressangeofficial, instagram

Cum ma inspira Ines de La Fressange Cum ma inspira Ines de La Fressange Cum ma inspira Ines de La Fressange Cum ma inspira Ines de La Fressange Cum ma inspira Ines de La Fressange Cum ma inspira Ines de La Fressange

O urmaresc de ceva vreme. Eu sunt romanca, nu frantuzoaica, si tot ma fascineaza personalitatea ei. Vi se pare mult cand spun fascinatie si nu curiozitate sau interes?

M-am intrebat si eu de ce aceasta femeie, acum trecuta de 50, a creat valuri de-a lungul atator generatii. Prima data, prin frumusetea naturala, care l-a cucerit si pe Karl Lagerfeld si l-a convins sa o distribuie in toate colectiile sale. Apoi, pentru ca a avut puterea sa treaca decent peste drama de a ramane peste noapte vaduva cu doi copii la o varsta nedrept de timpurie.

Felul in care a stiut mereu sa inspire fara sa faca eforturi, o face un model inclusiv pentru generatiile tinere. A lansat un ghid de stil, cu sfaturi feminine si practice, utile, pentru toate buzunarele. Vorbeste, insa, cu acelasi zambet calm si delicat si despre obiceiurile burgheze cu care se alinta din cand in cand. Sau, isi descrie actualul partener ca fiind un om atat de bun si de rabdator cu ea, incat isi da seama cat de mult o iubeste daca ii suporta micile neatentii in cuplu.

Soarta a nefericit-o cu un destin neprevazut dar a si fericit-o cu doua fete care ii calca pe urme si pe care le-a educat frumos, le-a invatat in primul rand lectia non-agresivitatii. O sa va dau cateva exemple din lista de „asa nu!" a lui Ines. Poate ca vi se vor parea lucruri banale, dar cati le mai respectam in agitatia cotidiana, cati ne mai aducem aminte cat erau de normale pe vremea bunicilor nostri?

ASA NU!
Nu vorbi cu gura plina!
Saluta toate persoanele prezente intr-o incapere, privindu-le si zambindu-le!
Nu vorbi la telefonul mobil in timpul intalnirilor, la masa, in tren, in timp ce sofezi!
Nu purta sutiene cu barete transparente!
Nu cere bani prietenilor pentru un ajutor profesional!
Nu fi niciodata agresiv!
Nu calatori imbracat in pantaloni scurti si maiou!
Invata sa strangi o mana in mod civilizat atunci cand saluti pe cineva!

Inès de La Fressange ne invata acel savoir vivre care ne-ar scapa de vizitele la psiholog si ne-ar face sa vedem viata colorata, vie, lipsita de uratenie.

Pin It

Comenteaza articolul

Articole similare

Descopera alte materiale care au legatura cu subiectul acestui articol.

Cele mai citite
Estetica Premium by Andreea Berecleanu on Facebook EsteticaPREMIUM pe
Facebook
Follow US on Google+ EsteticaPREMIUM pe
Google+
Follow Estetica Premium on Pinterest EsteticaPREMIUM pe
Pinterest
Follow EsteticaPremium on Youtube EsteticaPREMIUM pe
Youtube
web tasarım vds vds sunucu mersin gergi tavan
web tasarım vds vds sunucu mersin gergi tavan