Andra Andreescu: Frumusetea inseamna incredere in sine. Nimic mai mult

de Silvia Necoara

Pin It
Andra Andreescu: Frumusetea inseamna incredere in sine. Nimic mai mult
Andra Andreescu: Frumusetea inseamna incredere in sine. Nimic mai mult Andra Andreescu: Frumusetea inseamna incredere in sine. Nimic mai mult Andra Andreescu: Frumusetea inseamna incredere in sine. Nimic mai mult Andra Andreescu: Frumusetea inseamna incredere in sine. Nimic mai mult Andra Andreescu: Frumusetea inseamna incredere in sine. Nimic mai mult Andra Andreescu: Frumusetea inseamna incredere in sine. Nimic mai mult

Am intrat in atelierul de creatie vestimentara al Andrei Andreescu si am facut cunostinta cu o tanara artista care face parte din brigada noua a designerilor romani. Simplitatea decorului si spatiul primitor unde are expuse piesele vestimentare te conduc intr-o lume in care linistea si pacea merg mana in mana cu creativitatea si munca. Aici poti fi martor la intreg procesul de creatie al unei haine: de la desen, la tipar, croiala, coasere, proba, pana la produsul final.

Andra Andreescu spune clar si raspicat ca marea sa pasiune este design-ul vestimentar si iata si de ce:

1. Care a fost relatia ta cu moda, pana sa ajungi designer vestimentar?

Design-ul vestimentar a fost intotdeauna directia in care am vrut sa ma indrept. Am inceput cu modeling-ul pentru ca era singurul lucru care avea legatura cu acest domeniu pe care puteam sa-l fac la varsta de 18 ani. Dar pana sa ajung la modeling, in clasa a VIII-a, am facut un curs de design vestimentar. La vremea aceea a fost foarte greu pentru mine sa tin pasul, pentru ca nu aveam foarte multe cunostinte despre acest domeniu, insa nu am renuntat la pasiunea mea, iar in 2011 am deschis atelierul.

2. Ce te inspira atunci cand creezi?

Nu am nevoie de ceva in mod special, inspiratia mi-o gasesc in starile pe care mi le genereaza un film, poate o melodie, poate oamenii de langa mine. De cele mai multe ori ma ghidez dupa nevoile celor care imi calca pragul atelierului, iar uneori de nevoile mele.

3. Care sunt materialele pe care le folosesti?

Folosesc matase, bumbac, lana, casmir si piele. Am inceput acum sa lucram, in atelier, foarte mult cu piele naturala si pot spune ca m-am regasit in materialul acesta. Imi place foarte mult produsul final. Intr-adevar, este un material destul de greu de lucrat, insa m-am ambitionat sa o fac bine, pentru ca aceasta este si o modalitate prin care ma pot diferentia de ceilalti designeri. Mi-am dat seama ca pentru a putea realiza o piesa vestimentara de calitate trebuie sa investesti timp, rabdare, mana de lucru buna si pasiune.

4. Caror femei se adreseaza creatiile tale?

Creatiile mele sunt pentru femeile care se iubesc pe sine, fara a fi narcisiste, care au grija de ele, care pun pret pe un lucru de calitate si, de cele mai multe ori, femeii increzatoare, care le intruchipeaza pe toate.

5. Ce pregatesti pentru anul viitor?

Anul viitor este unul plin. Pregatim o colectie in colaborare cu fundatia din Transilvania a Printului Charles, colectie pe care speram sa o lansam in primavara sau cel tarziu in toamna. In realizarea acesteia vom implica femeile din Transilvania care isi doresc sa continuie mestesugul romanesc, iar in acest demers, spun eu, ne vom ajuta unele pe celelalte.

6. Ce inseamna frumusetea pentru tine?

Pentru mine, frumusetea inseamna incredere in sine. Nimic mai mult.

Pin It

Comenteaza articolul

Articole similare

Descopera alte materiale care au legatura cu subiectul acestui articol.

Cele mai citite
Estetica Premium by Andreea Berecleanu on Facebook EsteticaPREMIUM pe
Facebook
Follow US on Google+ EsteticaPREMIUM pe
Google+
Follow Estetica Premium on Pinterest EsteticaPREMIUM pe
Pinterest
Follow EsteticaPremium on Youtube EsteticaPREMIUM pe
Youtube
web tasarım vds vds sunucu mersin gergi tavan
web tasarım vds vds sunucu mersin gergi tavan