Adrian Oianu, despre harnicia romancelor ca inspiratie in noua sa colectie

de Silvia Necoara

Pin It
Adrian Oianu, despre harnicia romancelor ca inspiratie in noua sa colectie
Adrian Oianu, despre harnicia romancelor ca inspiratie in noua sa colectie Adrian Oianu, despre harnicia romancelor ca inspiratie in noua sa colectie Adrian Oianu, despre harnicia romancelor ca inspiratie in noua sa colectie Adrian Oianu, despre harnicia romancelor ca inspiratie in noua sa colectie Adrian Oianu, despre harnicia romancelor ca inspiratie in noua sa colectie Adrian Oianu, despre harnicia romancelor ca inspiratie in noua sa colectie Adrian Oianu, despre harnicia romancelor ca inspiratie in noua sa colectie

Cand vorbim despre creatiile vestimentare ale lui Adrian Oianu, vorbim, in primul rand, despre unicitate, inovatie si autenticitate, iar drept dovada este si cea mai recenta colectie a sa, numita sugestiv, „Harnicie”. Adrian Oianu isi continua misiunea de a crea haine pe care sa le recunosti dintr-o mie. Haine cu viziune si identitate bine definita, care nu se adreseaza tuturor femeilor, ci doar celor care inteleg ca a purta ceva special, te face sa te simti speciala, nu pentru ca esti in trend, ci pentru ca iti plac lucrurile cu personalitate.

Despre ce este vorba in noua colectie?

Noi ne permitem sa facem o colectie cu design, in care intotdeauna incercam sa fim inaintea pietei, intr-un fel sau altul. De fapt, nu incercam, suntem inaintea pietei, pentru ca suntem creativi si ne permitem acest lucru. Daca as urmari piata, acum spun niste chestii foarte concrete, as fi pe trendurile pe care le vedeti in magazinele populare de haine sau la mall, dar eu nu sunt, din cauza asta in colectia mea, acum, avem sarafane si un fel de rochii – sarafan, pe genul sortului, cum se purtau inainte salopetele de blugi. Noi avem fuste cu bretele, pentru ca am abordat, cum ar fi „uniforma unei fete care face curatenie”, de exemplu, sau o femeie care isi pune un sort sau un sarafan sa mearga la scoala si le-am transformat in rochii de seara, in rochii de cocktail. Asta este inovatia noastra, asta este creativitatea noastra si o sa vedeti ca, peste un an, toate fustele si rochiile vor avea bretele.

Adrian Oianu, mereu cu un pas inaintea tuturor…

Noi le-am facut cu un an inainte. Pentru ca daca este cineva pe acolo amator si preocupat de design vestimentar, care vrea sa fie unic si special, acela e clientul nostru. Si atunci colectia noastra e plina de elemente, intr-un fel sau altul, greu de ingurgitat din prima. Avem rochii cu textura pe material, broderie, dantela, decupaje, aplicatii si bretele. In acelasi timp, cand te uiti la ea, iti sar in ochi aceste elemente, nu este o chestie incarcata ca un pom de iarna, ci din contra, e o chestie normala! Deci noi vindem inovatie.

O haina semnata de Oianu iti face viata mai frumoasa

Noi iti facem viata mai frumoasa, nu ti-o facem mai usoara, pentru asta, te poti duce la mall sa iti cumperi ceva. Nu ai nevoie de hainele mele, decat daca ti le doresti! Si ti le doresti, pentru ca intelegi, ca ai vrea tu, fiind o persoana unica, avand personalitatea, convingerile si principiile tale, sa fii ilustrata cat mai unic, ca lumea sa inteleaga mai usor cu cine are de-a face.

Ce v-a inspirat cand ati creat aceasta colectie?

Inspiratia mea este din harnicie, am numit-o „Harnicie”, pentru ca admir femeia romanca, harnica, mult mai muncitoare decat barbatii. De aici avem si putin umor in prezentarea texturilor, pentru ca atunci cand m-am gandit la femeia harnica, dar asta nu inseamna ca e slujitoare, poate sa fie nevasta, poate sa fie o doamna, e harnica, iar eu admir asta! Ei, si atunci, m-am jucat cu acest lucru si mi-am spus, ce vede o femeie harnica, toata ziua, care, sa zicem, face curatenie? Ce vede? Parchet! Si asa am facut texturi inspirate din parchet. Sunt piese care au elemente imbinate precum o dusumea. Este o figura de stil. Dincolo de acest lucru, toate rochiile sunt de matase, cu matase blend adica amestecata, tehnologia italieneasca, dantele frantuzesti, broderie facuta in casa, autentica.

Ce culori caracterizeaza „Harnicia” lui Oianu?

Fiind rochii de cocktail si de seara, negru, negru, negru, alb, ceva rosu, ceva fuchsia, un pic jucat, dar in mare negru cu alb. Si broderii de toate felurile, in tot felul de culori.

Elemente 100% romanesti, insa nu haine etnice, folclorice sau etnografic-artizanale…

Noi lucram pe stilul acesta: inspiratia vine din romania, elementele sunt romanesti. Dincolo de asta, daca te uiti de la distanta si nu iti spune nimeni nimic, nu te prinzi! Adica eu nu fac haine etnice sau folclorice sau etnografic-artizanale, nu! Eu fac haine contemporane! Te imbraci cu ele oriunde in Europa, lumea te admira, daca au si o nota de inovatie si unicitate si nu s-au mai vazut pana acum, cum ar fi salopetele si sarafanele noastre, pe care le-am facut pentru prima oara noi, cu atat mai mult esti apreciata. Mi-as dori sa se intample acest lucru si de aceea fac asta tot timpul, as vrea sa se intample asta si la noi in tara.

Ce tip de femeie se imbraca de la Oianu?

Femeile care isi doresc sa fie cat mai unice, cat mai individuale ca personalitate si imagine. De ce? Pentru ca sunt! Pentru ca fiecare om este unic. Nu putem sa fim toti la fel, nu? Noi pentru asta muncim!

Pin It

Comenteaza articolul

Articole similare

Descopera alte materiale care au legatura cu subiectul acestui articol.

Cele mai citite
Estetica Premium by Andreea Berecleanu on Facebook EsteticaPREMIUM pe
Facebook
Follow US on Google+ EsteticaPREMIUM pe
Google+
Follow Estetica Premium on Pinterest EsteticaPREMIUM pe
Pinterest
Follow EsteticaPremium on Youtube EsteticaPREMIUM pe
Youtube