Ada Condeescu: Libertatea, laitmotivul fotografiilor mele

de Silvia Necoara

Pin It
Ada Condeescu: Libertatea, laitmotivul fotografiilor mele
Ada Condeescu: Libertatea, laitmotivul fotografiilor mele Ada Condeescu: Libertatea, laitmotivul fotografiilor mele Ada Condeescu: Libertatea, laitmotivul fotografiilor mele

Cand un actor termina de interpretat un rol, nu-si lasa de-o parte si simtul artistic. El vede stari acolo unde noi nu observam decat un simplu peisaj. Asa se face ca si actrita Ada Condeescu, pasionata de fotografie inca de dinainte de a ajunge pe bancile Facultatii de Actorie, sa surprinda cu obiectivul sau o alta fata a cartierului bucurestean Colentina.

Inspiratia si-a gasit-o, dupa cum ne-a spus ea: "in lumina de acolo si, dincolo de aceasta, in spatiul acela salbatic, in combinatie cu aerul sufocant, apasator pe care blocurile mi-l dau. Ca sa folosesc un cliseu, senzatia de cutie de chibrituri. Impreunarea de sufocare cu libertate pe care o gasesti intr-un camp a fost inspirationala pentru mine. Libertatea este un fel de laitmotiv care se regaseste in fotografiile pe care le fac."

In fiecare imagine in parte, la prima vedere, iti sare in ochi cromatica, apoi intri usor intr-o stare de reflectare asupra lucrurilor inconjuratoare. Acolo unde blocurile gri si maidanul joaca un rol negativ, luminisul si vegetatia razbat spre a indulci intreg peisajul. Cum in viata nimic nu este niciodata intamplator, asa s-a intamplat si cu Ada si "Colentina":
“Fotografia are oarecum legatura cu actoria. Cam tot ce fac eu in ultimul timp are legatura cu actoria. S-a intamplat sa am aparatul foto la mine pe cand filmam pentru pelicula “Dincolo de calea ferata”. Pozele din expozitia “Colentina” au fost facute intr-o dimineata, dupa o noapte de filmare. Cu siguranta nu as fi fost niciodata la ora 5 dimineata, intr-un sfarsit de vara, in cartierul Colentina. Deci tot meseria, filmarile m-au dus in locul acela si mi-au indreptat atentia catre aceste cadre.”

Eduard Uzunov, co-fondator al Galeriei de Arta Rotenberg-Uzunov, este si cel care a incurajat-o si sprijinit-o pe Ada sa-si expuna publicului fotografiile. De altfel, el sprijina tinerii artisti care nu sunt neaparat in atentia media: "Suntem incantati sa o promovam pe Ada cu expozitia "Colentina", iar lucrurile nu se vor opri aici. De asemenea, in cadrul galeriei urmeaza sa-si expuna lucrarile si alti tineri artisti. Ne bucuram sa putem oferi publicului aceste lucrari, pentru ca, atat noi, cat si cei care cumpara aceasta arta a tinerilor artisti suntem cei mai inteligenti, pentru ca ei sunt cele mai mari talente si de la ei obtinem cele mai multe roade."

Vernisajul primei expozitii a Adei Condeescu a fost pe 15 decembrie, iar publicul poate vedea si, de ce nu, cumpara fotografiile pana pe 31 ianuarie 2017, la Galeria de Arta Rotenberg Uzunov. “Colentina” este doar un prim pas, urmand ca in viitorul apropiat Ada sa arate publicului si alte fotografii.

Sursa foto: Instagram @adacondeescu

Pin It

Comenteaza articolul

Articole similare

Descopera alte materiale care au legatura cu subiectul acestui articol.

Cele mai citite
Estetica Premium by Andreea Berecleanu on Facebook EsteticaPREMIUM pe
Facebook
Follow US on Google+ EsteticaPREMIUM pe
Google+
Follow Estetica Premium on Pinterest EsteticaPREMIUM pe
Pinterest
Follow EsteticaPremium on Youtube EsteticaPREMIUM pe
Youtube
web tasarım vds vds sunucu mersin gergi tavan
web tasarım vds vds sunucu mersin gergi tavan